Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter långa frånvaron – skriver A-kontrakt

Filip Trpcevski.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Filip Trpcevski drog korsbandet i mitten av maj.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Filip Trpcevski jublar efter Häckens SM-guld.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
1 / 7

GÖTEBORG. I maj drog han av korsbandet.

Nu skriver Filip Trpcevski, 19, A-lagskontrakt med BK Häcken.

– Jag har tillhört klubben i många år – det betyder mycket för mig, säger han.

Mycket pekade på att Filip Trpcevski skulle få sitt genombrott i allsvenskan i år. Men i mötet med Kalmar FF i mitten av maj var olyckan framme – talangen drog av det främre korsbandet.

Nu flyttas 19-åringen upp från akademin till A-laget. 

– Jag är tacksam över att ha fått chansen här. Jag har jobbat hårt. Jag förtjänar självklart det här, men det var tufft att säsongen tog slut så fort. Det var inte något som jag hade räknat med. Det var tufft i början men det var bara att borra ner sig, kliva tillbaka upp på hästen, fortsätta att träna och jobba på ännu hårdare, säger Filip Trpcevski till klubbens hemsida.

”En fantastisk resa”

Trpcevski, som stod för sex inhopp i allsvenskan under våren, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2025. Han kan spela både centralt och på de två ytterpositionerna i anfallet.

– Det har varit en fantastisk resa. Jag har tagit mig genom akademin och varit en del av P16-, P17- och P19-laget. Det har varit grymt att ta del av en så pass bra utbildning med bra tränare på plan, men också med bra utbildning utanför fotbollen, säger han.

”Ett dynamiskt alternativ”

Häckens sportchef Martin Ericsson:

– Filip gjorde ett starkt intryck under våren med många fina inhopp i allsvenskan innan olyckan var framme. Det känns kul att få skriva avtal med Filip som dessutom är en egen produkt, och bra att han nu kan ha fullt fokus på en snar comeback på planen under våren. Filip ger oss ett dynamiskt alternativ framåt med en stor utvecklingspotential framöver.