Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter internmejlet - tas bort från utredningen

Expressens Noa Bachner medverkade i Expressen TV efter att nyheten om Martin Strömbergssons kommentar blivit känd.
Stefan Johannesson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Martin Strömbergsson.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Aly Keita.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

I ett internt mejl visade domarbasen Stefan Johannesson stöd för Martin Strömbergsson.

Nu kopplas han bort från utredningen, skriver FotbollDirekt.

– Jag kan inte säga något om hur det går i processen kring utredningen för jag är inte längre med i den, säger Johannesson till sajten.

Domaren Martin Strömbergsson är avstängd tills vidare efter att Östersunds målvakt Aly Keita vittnat om rasism i samband med en allsvensk match i fjol. Enligt Keita ska han ha sagt: ”Sluta prata. Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig.”

Strömbergsson själv förklarade sig efteråt i en intervju med SportExpressen:

– Jag kan konstatera att den dunderfloskeln blev jättefel. Det fanns inte något rasistiskt menat i det.

Efter incidenten blev Martin Strömbergsson avstängd tills vidare och en intern utredning tillsattes. I den utredningen var domarchefen Stefan Johannesson med.

Samtidigt uttryckte han sitt stöd för Strömbergsson i ett internt mejl, som SportExpressen kunde publicera.

”Avböjer att kommentera”

Där skrev Johannesson bland annat: ”Ni har säkert läst i tidningar om vad som har hänt. Jag vill bara med detta mail säga att ALLA känner Martin och vet vad han har för värderingar och vilken person han är. Jag backar Martin till hundra procent och förstår att det i detta fallet blev fel utan någon som helst tanke på rasism från Martins sida. Nu är det viktigt att vi ALLA ställer upp och visar support och medmänsklighet.”

Nu är Stefan Johannesson inte längre med i utredningen, rapporterar FotbollDirekt i dag.

– Jag kan inte säga något om hur det går i processen kring utredningen för jag är inte längre med i den. Du får prata med Andreas Jansson som är kommunikationschef, säger Johannesson.

När FotbollDirekt frågar om det beror på mejlet svarar han:

– Jag avböjer att kommentera.

Förbundets kommunikationschef Andreas Jansson säger till FotbollDirekt att man inte ska se det här som en petning till följd av mejlet.

– Vi utreder den här frågan med en mindre grupp personer som vi bedömer ska vara med i utredningen. Klart att Johannesson är en intressent i frågan som central domarchef, men han behöver nödvändigtvis inte vara med i gruppen som hanterar frågan vidare. Han var med initialt och nu jobbar gruppen vidare med utredningen, säger Jansson.

Expressens reportrar tar ut sina allsvenska snackisar från senaste omgången.