Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Efter fiaskot – AIK slog Midtjylland

Publicerad

För en vecka sedan blev det förlust för AIK mot division 1-laget Vasalund. I dag gick det något bättre för förra säsongens allsvenska trea som spelade oavgjort mot danska FC Midtjylland.

AIK är i Dubai på försäsongsläger inför den allsvenska starten. I morse svensk tid var det träningsmatch mot FC Midtjylland på schemat, AIK:s andra den här försäsongen.

Efter den galna 5-4-förlusten mot Vasalund förra veckan var AIK:s spel mer fokuserat på försvarsspelet i dagens match som slutade 0-0.

– Vi har gjort lite omprioriteringar hur vi väljer att försvara i olika positioner. Vi har tränat väldigt tydligt under veckan. Det blir en annan respekt mot motståndet vi möter också. Vi var mer professionella nu än då, säger AIK-tränaren Andreas Alm till Aftonbladet.

"Midtjylland är jättebra"

AIK var dock inte helt oävna framåt utan träffade bland annat stolpen två gånger. Först genom nyförvärvet Denni Avdic och sedan via 18-årige Rickson Mansiamina.

Andreas Alm var imponerad över motståndarlaget som är i vidare i Europa League och snart möter Manchester United i sextondelsfinal där.

– Midtjylland är jättebra. De har två veckor kvar innan de möter Manchester United. De är uppe i ett hel annat tempo. Det är som natt och dag var vi är i säsongerna. Det är gott att hålla nollan. De hade något fler chanser än vad vi hade, säger Andreas Alm till Aftonbladet.

På fredag är det match igen för AIK på agendan. Norska Molde står då för motståndet.

 

Fredrik Kamp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag