Efter fängelsedomen - Persson värvar Ijeh

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG/STOCKHOLM. För drygt fyra år sedan dömdes Mats Persson till fängelse på grund av oegentligheter i samband med värvningen av Peter Ijeh till IFK Göteborg.
Nu återförenas Persson och Ijeh - i Gais.
- En rolig värvning med tanke på allt som hände sist. Någon form av komik är det, säger Mats Persson på måndagens presskonferens.
Cirka fyra månader före den allsvenska premiären så presenterar Gais en storvärvning.
Göteborgsklubben har gjort klart med Syrianskas anfallsstjärna Peter Ijeh.
34-åringen har skrivit på för 1+1 år och lämnar Södertälje efter två säsonger.
– Gais var det bästa alternativet för mig, säger Peter Ijeh.
I Gais återförenas han nu med klubbdirektören Mats Persson. Och det är minst sagt en kontroversiell återförening.
Mats Persson var med och värvade Peter Ijeh från Malmö FF till IFK Göteborg 2004.
Sommaren efter gjordes en razzia mot IFK Göteborg och flera klubbledare - däribland Mats Persson.

Ijeh friades

Fem månader senare greps Persson och åtalades för bland annat grovt skattebrott och trolöshet mot huvudman i samband med värvningen av Ijeh.
Både Mats Persson och Janne Nilsson dömdes till fängelse. Göteborgs tingrätt beslutade att Persson skulle sitta frihetsberövad i 1,5 år.
Peter Ijeh friades dock helt.
Under sommaren 2010 gjorde Mats Persson comeback inom fotbollen - som klubbdirektör i Gais.
Och nu - 1,5 år senare - så väljer han att återigen värva Peter Ijeh - trots duons stormiga historia.
– Det är ett faktum att jag värvar honom igen. Men det har inget med det här att göra. Det är hans kvaliteter som är avgörande. Han har alltid gjort mål var han än har varit, säger Mats Persson på måndagens presskonferens.
Ijeh kommer som bosmanfall till Gais.

Komik

Och Mats Persson medger att värvningen är speciell.
– En rolig värvning med tanke på allt som hände sist, någon form av komik är det. Men det har inte med beslutet att göra, säger han och skämtar sedan:
– Inga gåvor den här gången.
Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag