Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter affären – Zlatan storstädar i styrelsen

Tidigare i veckan kom nyheten att Zlatan Ibrahimovic kliver in som delägare i Hammarby.
Foto: HAMMARBYFOTBOLL.SE / BILDBYRÅN
Foto: ELISA FERRARI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic möblerar om i styrelsen för Anschutz Entertainment Group Sweden AB (AEG), som han nu blivit delägare i.

De gamla ledamöterna försvinner och två av Zlatans kompanjoner går in tillsammans med två ledamöter från Hammarby Fotboll AB.

Det tog inte lång tid innan det blev storstädning i AEG. 

De tre gamla ledamöterna i bolaget har nu lämnat sina platser och in kliver bland annat Anna Anerfält, 32, och Daniel Sundqvist, 41.

Anna Anerfält är vd i Zlatans maktbolag Unknown AB och ledamot i det nybildade bolaget FC Zlatan som ska vara verksam inom sport- och underhållningsbranschen. 

Daniel Sundqvist är ordförande i Unknown AB och har bland annat en rad poster i Zlatans bolag som satsar på den nya innesporten padel. 

De två andra som går in i AEG är Daniel Stålbo, 43, som i dag är ledamot i Hammarby Fotboll AB. Detsamma gäller den andre ledamoten Gael Caselli, 40, som klev in i Hammarbys styrelse i december 2017.

Caselli är AEG:s man i Europa och har sin bas i Paris.  

Ännu har det inte gått in några styrelseändringar i Hammarby Fotboll AB. 

Det var bara för några dagar sedan som det blev känt att Zlatan Ibrahimovic tar över en fjärdedel av AEG. 

Affären har väckt stor uppmärksamhet

Frågan är om han gått in med eget kapital, i så fall hur mycket, eller om själva aktieandelen kvittades mot hans namn och starka varumärke. 

– Hammarby är en fantastisk klubb med passionerade supportrar och har stor respekt i både Stockholm och Sverige. Jag har alltid gillat klubben och fansen, sedan är jag imponerad över det klubben presterat de senaste åren, både på och utanför planen. Att få vara med och utveckla Hammarby framåt känns både roligt och spännande, förklarade Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande på Hammarbys hemsida. 

Zlatans fastighet i Stockholm utsattes för vandaliseringFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Statyn i Malmö skyddas av staket efter skadegörelse. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Om hans intåg gillades av Hammarbys fans så innebar det rena motsatsen i Malmö-leden. 

Den nyligen utplacerade statyn utanför Malmö stadion har utsatts för skadegörelse och rasistattack. Och på Zlatans fastighet på Östermalm i Stockholm har någon sprejat namnet Judas på entrédörren. 

Vad Zlatans engagemang i Hammarby kommer att betyda är än så länge oklart. Henrik Kindlund, Hammarbys klubbdirektör, sa så här till SportExpressen för ett par dagar sen: 

– Vi har träffat honom två gånger. Dels har vi snackat om själva affären vid första mötet och sedan satt vi och snackade Bajen i en och en halv timme. Vi träffades här i Los Angeles på AEG:s huvudkontor. Han har varit väldigt glad. Avslappnad och positiv till det här. Han hade inte gjort det här om han inte trodde på klubben till 100 procent och såg en stor potential i Hammarby, det kan jag säga, säger Kindlund.

– Han är en vinnare utan dess like och han vill vara med på resan vi är på och ser en stor potential i Hammarby. Han kommer att vara med och bidra i alla led. Vad exakt och mer specifikt är nog för tidigt att säga, det är som sagt väldigt färskt. Men vi ska ha fler möten i Stockholm om någon vecka. Då ska vi prata mer om framtiden. 

Vad hoppas ni främst han ska bidra med?

– Med tanke på att han haft en karriär och varit med på insidan i några av världens största klubbar i över 20 år så har han en unik inblick i hur saker och ting fungerar som ingen annan har inom svensk fotboll. Han är väldigt skarp på det viset.