Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eero Markkanen återvänder till AIK

Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson

Eero Markkanen är tillbaka i AIK.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Jag är mycket glad över att vara tillbaka i AIK, säger anfallaren.

Redan i somras ansökte AIK om dispens för att få värva "hem" den finländska anfallaren Eero Markkanen efter att han brutit sitt kontrakt med Real Madrid Castilla. Men SVFF avslog ansökan och Markkanen skrev på för finska RoPS säsongen ut.

I oktober avslöjade dock hans agent Ville Lyytikäinen att Markkanen hittat en ny klubb och att övergången skulle bli officiell i januari.

Det gick snabbare än så.

"Eero har exceptionella egenskaper"

För på torsdagen meddelade AIK att Markkanen återvänder till klubben och har skrivit på ett treårsavtal.

– Eero har exceptionella egenskaper i sin fysik och sin teknik. Det ger lagbygget 2016 en ny dimension att tillföra de egenskaperna till laget. Eero var en spelare med mycket potential när han kom till AIK första gången, han har fortfarande mycket potential och nu är han även mer erfaren, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Markkanen är precis lika glad som Wesström över att han är tillbaka i klubben.

– Jag är mycket glad över att vara tillbaka i AIK. Jag har fantastiska minnen härifrån och ska jobba stenhårt för att jag och laget ska skapa nya fantastiska AIK-minnen framöver, säger han.

Eero Markkanen ersätter Henok Goitom

Värvningen kommer minst sagt lägligt. För tidigare under torsdagen meddelade AIK:s stjärnanfallare Henok Goitom att han lämnar klubben för ett äventyr utomlands.

Goitom gjorde 18 mål i allsvenskan den gångna säsongen och tappet av honom är således tungt för laget. Men redan nu kan AIK alltså presentera en ersättare till Gotiom.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!