Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edwards helt klar – lämnar ÖFK gratis

Curtis EdwardsFoto: BILDBYRÅN

Djurgården förstärker laget. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Curtis Edwards nu helt klar för Djurgården. 

Mittfältaren har skrivit på ett 3,5 års-kontrakt med Blåränderna.

– Om vi har någonting att meddela så kommer vi göra det, säger sportchefen Bosse Andersson.

Curtis Edwards, 25, kontrakt med Östersunds FK löpte ut den 30 juni. 

Sedan dess har mittfältaren stått utan en klubbadress men ett flertal klubbar har visat ett konkret intresse för mittfältaren under våren.

Förhandlingar under en tid

SportExpressen kunde redan i maj berätta att Djurgården erbjudit spelaren ett kontraktsförslag och samtal mellan parterna har förts under en längre tid. 

Tidigare förhörde sig också Hammarby om spelarens situation men där har intresset avtagit under våren då man ansett sig vara väl rustade på det centrala mittfältet.

Drygt en vecka senare öppnade han för att flytta till en Stockholmsklubb.

– Ända sedan jag kom till Sverige har Stockholmslagen varit de stora klubbarna i allsvenskan. Det är ett stort steg som hade varit roligt, sa Edwards till SportExpressen.

Curtis Edwards skriver på för Djurgården

Tidigare i veckan rapporterade FotbollDirekt att Curtis Edwards bestämt sig för att han vill gå till Djurgården men att det fortfarande återstod en del förhandlingar.

Nu kan SportExpressen berätta att affären är i hamn.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Djurgården och spelaren överens om ett 3,5 års kontrakt.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Det har varit en diskussion, men jag har ingen anledning att kommentera det förrän om det skulle bli klart. Jag vet när transferfönstret är öppet och att det är ett visst tryck på att värva, det gäller att göra det på rätt sätt och se långsiktigt på det, säger han.

– Om vi har någonting att meddela så kommer vi göra det, säger Bosse Andersson.

Curtis Edwards har gjort över 100 matcher för Östersunds FK och kom till klubben 2016. Han var även en del av klubbens Europa League-resa 2017/2018.