Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edström: "Peka ut den jäveln som kastade"

Foto: Jan Wiriden

Matchen mellan Djurgården och Mjällby fick brytas efter inkastade föremål.

Ralf Edström såg situationen – nu vädjar han till supportrarna.

– Peka ut den jäveln som gjorde det, säger han till SportExpressen.se.

Ett föremål träffade Mjällbys Gbenga Arokoyo.

Matchen bröts direkt och återupptogs aldrig.

Scenerna påminner om dem som drabbat allsvenskan tidigare, vid olika tillfällen.

Ralf Edström, Radiosportens expert som följt svensk fotboll i decennier, såg situationen och beklagar det som skedde.

– Det är så ledsamt och pinsamt. Det är förjävligt. Det jag vill är att de som kastar ska pekas ut. Säg vilka det var och ta ut dem därifrån.

"Utrym den sektionen"

Edström menar att det är fel mot publiken som gått dit och skött sig väl, att alla på arenan drabbas.

I stället menar fotbollsprofilen att man bara borde plocka bort den sektionen där det skedde, om de andra supportrarna inte pekar ut gärningspersonen.

– Utrym den sektionen. De andra som har kommit dit för att få se fotboll ska inte behöva bli blåsta. Den sektionen där det har skett, de har koll på det.

– Det är andra omgången och det har redan börjat hända grejer. Det är jobbigt. Men de som gör det här, peka ut dem. Vågar inte de andra supportrarna det? Är de rädda för att det ska bli repressalier, att det ska bli något om de pekar ut den jävla idioten som kastade.

"Det gör ont och är ledsamt"

Och stäng av den personen?

– Ja, han borde bli avstängd rätt många år i alla fall. Man får inte kasta saker på spelarna. Det är så bedrövligt. Man blir så ledsen när man ser sådant.

Edström klandrar inte klubbarna för säkerheten på arenan.

– De lägger ner en jävla massa pengar på säkerheten, men det hjälper ju inte. Det gör ont och är ledsamt, säger han, och avslutar med samma vädjan som han började med:

– Peka ut den som gör det. Utrym sedan inte hela arenan, utan ta den sektionen där det skedde, då får de som inte är modiga att peka ut den jäveln som kastade skylla sig själv.