Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dusan Melicharek gjorde sexgest mot fansen

GöR BORT SIG - I DIREKTSäNDNING. Efter matchen mot Gais gör MFF:s målvakt Dusan Melicharek bort sig. Han reagerar på Gais-fansens provokationer och gör olika sexgester mot läktaren. Foto: VIASAT
GÖTEBORG-STOCKHOLM. Här skämmer Dusan Melicharek ut sig. Malmömålvakten gör obscena sexgester mot publiken - och hotas nu av avstängning.
- Gais-fansen provocerade mig, jag gjorde bara samma sak tillbaka, säger han.

FAKTA

ÅKTE FAST FÖR RATTFYLLADet är inte första gången Dusan Melicharek skämmer ut sig.
I början av september stoppades han mitt på dagen i en poliskontroll. Melicharek åkte fast för fortkörning och fick göra ett alkotest.
Testet visade 0,21 promille, precis över gränsen för rattfylleri.

Gais brasse Wanderson da Carmo fixade 2- 2 för sitt Gais efter att MFF:s Dusan Melicharek stått för årets största tavla i allsvenskan  i den 90:e minuten.
Melicharek gick ut för att möta en långboll i straffområdet men tvekade - och kunde bara se på när Gais stjärnanfallare lekfullt enkelt rullade in bollen i det öppna målet.
- Jag gör ett misstag och är självklart besviken. Jag väntar på att bollen ska komma in i straffområdet och ser inte deras spelare förrän det är för sent, säger Melicharek.
När han sedan var på väg av planen hånades han av Gais-supportrarna.

Gjorde onani-gester - i tv

I stället för att ignorera dem så svarade MFF-målvakten med att göra obscena sexgester mot publiken. Han inledde med att göra gester som påminner om oralsex upprepade gånger. Sedan fortsatte han med att hetsa mot publiken med armarna.
Därefter gjorde han onani-gester under en längre period - allt i direktsänd tv.
- Jag skulle bara gå ut till omklädningsrummet då de började att skrika och provocera mig med olika gester. Jag gjorde bara samma sak mot dem, säger Melicharek.
Ångrar du att du gjorde de där gesterna?
- Äh, det finns inget att säga om det.
Är du inte rädd för att bli avstängd?
- Jag hoppas att jag inte blir avstängd. Jag tycker inte det var så farligt, det var de som provocerade mig från början.

"Handlar om avstängning"

Kenneth Thallinger, ordförande i disciplinnämnden:
- Rent principiellt är den typen av gester icke tillåtna. Vi får in en rapport från domaren eller matchdelegaten och bedömer sedan vad straffet ska bli. Det handlar i så fall om avstängning.
Domaren Sven-Martin Åkesson:
- Jag såg faktiskt inte vad som hände och det var inget som jag pratade med matchdelegaten om heller. Men vem som helst kan ju skicka in en anmälan om det hänt något sådant.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!