Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Duon är klar för Bajen: ”Känns fantastiskt kul”

Höjdpunkter från Hammarby-Falkenberg
Richard Magyar och Aron Johannsson Foto: BILDBYRÅN
Aron Johannsson Foto: BILDBYRÅN
Richard Magyar Foto: BILDBYRÅN

Tidigare i veckan kunde SportExpressen avslöja att Richard Magyar och Aron Johansson var klara för Hammarby. 

Nu har klubben presenterat duon. 

De har båda skrivit på ett treårskontrakt var. 

För tre dagar sedan kunde SportExpressen avslöja att affärerna var i hamn. Mittbacken Richard Magyar, som lämnade klubben 2017 för tyska SpVgg Greuther Fürth, var klar för en återkomst. Samtidigt hade klubben gjort klart med den 28-åriga Bundesligaanfallaren Aron Johansson. 

Nu är affärerna officiella. Hammarby presenterar duon på sin hemsida på torsdagskvällen. 

– Richard är en stabil mittback som hade en väldigt fin avslutning på sin förra sejour här i Hammarby, och han har utvecklats ytterligare under sina två år i Tyskland. Richard kan ju också Hammarby väl, och vi är övertygade att han kommer bli en bärande spelare här hos oss, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till hemsidan. 

Magyar och Johansson klara för Hammarby

Jansson fortsätter om Johansson: 

– Aron är en kvalitetsspelare som såldes för stora pengar från AZ till Werder Bremen. Han har haft en del problem med skador, men är frisk nu även om han lär ha en liten startsträcka innan han är i full form. Aron hör till samma kategori av spelare som Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic gjorde när de kom hit, spelare som av olika anledningar är i behov att få lite av en nystart i sina karriärer. 

Spelarnas ord om övergången

De båda spelarna är glada över att få komma till Bajen. 

– Det känns fantastiskt kul att komma tillbaka hit. Det finns ju bara ett Bajen och jag ser mycket fram emot att köra i gång med grabbarna och att få spela inför våra supportrar igen, säger Magyar. 

– Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby och få bli en del av en klubb som har så många fans. Nu ska jag jobba hårt för att så snabbt som möjligt komma i matchform, och hoppas snart vara med och hjälpa mina lagkamrater på planen och bidra med mål, säger Johansson.