Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Asbaghi tar över U21-landslaget

Poya Asbaghi fick sparken från IFK Göteborg i början av september.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Gif Sundsvalls assisterande tränare Andreas Pettersson.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

U21-landslaget har gjort klart med en ny förbundskapten. 

Efter SportExpressens avslöjande bekräftade förbundet nyheten att Poya Asbaghi tar över rollen.  

– Det ska bli jäkligt kul. Otroligt spännande måste jag säga. Dessutom en väldigt stor ära för mig att få komma in och jobba med dom största talangerna i svensk fotboll, säger han. 

Efter att Roland Nilsson tog över IFK Göteborg och Bartosz Grzelak tog över AIK har Svenska fotbollförbundet varit på jakt efter en ny förbundskapten till U21-landslaget. Enligt SportExpressens uppgifter har Svenska fotbollförbundet träffat en rad kandidater. Bland annat förre tränaren för IFK Göteborg, Poya Asbaghi, har varit på flera möten hos förbundet.

Poya Asbaghi högaktuell som U21-förbundskapten

Enligt SportExpressens uppgifter är han också högaktuell som ny förbundskapten för U21-landslaget. Avslöjandet bekräftades sedan under tisdagen efter att förbundet presenterad Asbaghi. 

– Det ska bli kul att få verka i den här miljön och få jobba med dom mest talangfulla spelarna i Sverige, säger den nye U21-förbundskaptenen som inleder sitt nya jobb från och med årsskiftet och har kontrakt till sommaren 2023.

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand är nöjd med rekryteringen: 

– Det ska bli spännande och kul med Poya i U21-landslaget. Han är redan en riktigt bra tränare och har dessutom framtiden framför sig. Det blir intressant att se vad han kan göra med de största talangerna i svensk fotboll.

Pettersson kan bli assisterande

Samtidigt har Gif Sundsvalls Andreas Pettersson fått erbjudanden om att bli en del av ledarstaben och få en roll som assisterande förbundskapten, enligt uppgifter till SportExpressen. 

Pettersson har haft en option i kontraktet md Gif Sundsvall och har ännu inte meddelat klubben hur han vill göra - men enligt SportExpressens uppgifter talar allt för att han blir assisterande förbundskapten för U21. 

Malmö FF:s assisterande tränare Daniel Bäckström, som slutade i klubben för en tid sedan, har också haft ett möte med Svenska fotbollförbundet, men står längre ner på listan.