Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
 Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån

Dundrar mot straffen: "Den var horribel"

Publicerad

Ett gäng uppmärksammade domslut, en straffmiss på stopptid och två utvisningar.

Matchen mellan Mjällby och Elfsborg var ett spektakel.

- Oerhört bittert, säger Mjällby-tränaren Anders Thorstensson till C More.

Matchen mellan Mjällby och Elfsborg hade ingen vinnare - men det mesta annat.

- Jag passar på att summera matchen på ett klokt sätt. Det var en bergodalbana, säger Mjällbys tränare Anders Thorstensson till C More efteråt.

Vi tar det från början.

Mjällby hade 1-0 när mittbacken Gbenga Arokoyo såg rött.

Mjällbyförsvararen kutade ikapp boråsarnas Lasse Nilsson, slängde sig uppoffrande och glidtacklade den frie Elfsborgsanfallaren.

Frilägesutvisning, tyckte domaren Andreas Ekberg och halade upp sitt röda kort.

På bollen, tyckte uppretade Mjällby-spelare som irriterat protesterade mot domslutet.

"Horribel"

Lasse Nilsson reste sig upp, sopade bort dammet och satte elegant kvitteringen på den efterföljande straffen.

- De protesterade hårt, men jag märker bara att jag blir nedsparkad. Han är inte på bollen, så det är straff, säger han till C More i halvtidspausen.

Mjällbys tränare Anders Thorstensson håller knappast med.

- Den var horribel, dundrar han och fortsätter:

- Det är inte i närheten av varken frispark, frilägesutvisning eller straff. Nu har vi den här idiotiska regeln igen, att ett feldomslut gör att vi får vår bästa försvarsspelare utvisad, han blir avstängd nästa match, vi får en straff emot oss och ett mål i röven. Allt för att domaren inte kan sköta sin uppgift.

Ny utvisning

I slutet av den första halvleken gjorde sedan Sebastian Holmén ytterligare ett mål för Elfsborg, men Mjällby kom tillbaka och kvitterade med en man mindre.

Och efter 2-2-målet kom nästa uppmärksammade utvisning i matchen. Även denna gång med Lasse Nilsson i en av huvudrollerna, men nu som syndare.

Efter att ha vinkats av för offside valde anfallaren att ta avslut efter avblåsning. Domare Ekberg var omutlig och gav Nilsson sin andra varning i matchen, således rött.

"Oerhört bittert"

På stopptid fick Mjällby chansen att avgöra, när ytterligare en straff utdömdes i den här händelserika bataljen. Men Robin Strömberg hade inga marginaler på sin sida och brände elvametersskottet i kryssribban.

- Oerhört bittert, för jag tycker vi gör det jättebra överlag. Grabbarna jobbar ihop till en trepoängare, säger Thorstensson.

Elfsborg ligger på femte plats i allsvenskan när sex matcher återstår. Mjällby ligger sjua.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag