Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbla utvisningar för AIK: ”Den är tuff”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Dubbla röda kort för AIK. 

Först åkte Paulos Abraham ut efter två gula. 

Minuter senare var det dags för Per Karlsson – som fick direkt rött för målchansutvisning. 

– Jag tycker att den är tuff, säger experten Anders Andersson om ”Pertans” utvisning i C mores sändning. 

AIK fortsatte satsa på unga talanger i kvartsfinalmatchen mot Malmö FF på Stadion. En av dem är 17-årige Paulos Abraham, som imponerade i derbyt mot Hammarby för ett par dagar sedan. 

Mot MFF hade han en minst händelserik kväll. Redan efter sju minuter gav han AIK ledningen och minuter senare föll han enkelt i straffområdet och ropade på straff. Men domaren valde i stället att varna honom för filmning. 

Med 20 minuter kvar av stormötet hamnade han i händelsernas centrum – igen. 

”För tidigt att ge upp”

Efter en knuff på Eric Larsson fick han sitt andra gula – och därmed var matchen över för honom. 

Och AIK skulle få en till man utvisad. Per Karlsson drog i Traustasons tröja och fick direkt rött för målchansutvisning.

Malmö FF lyckades kvittera, och vända, efter två mål av lagkaptenen Anders Christiansen och Sören Rieks. Malmö FF vann till slut matchen med 4-1.

– Vi blir trötta efter 35, Malmö får lite större marginaler att spela på. Men vi har valt det här sättet att spela på och då får vi stå för det. Mål förändrar alltid matchbilder, både på plan och fysiskt. Det hade säkert varit annorlunda om vi hållit undan till halvtid, men jag tycker ändå att vi gör en bra första halvlek, säger Henok Goitom och fortsätter: 

– Om man intalar sig själv att man blir trött så blir man det också. Det är en tunn och svår gräns att sätta. Vi valde det här spelsättet i januari, innan corona, och hade väl haft det lite lättare om spelschemat inte varit så packat. Det är inte till vår fördel just nu. Men det är som det är, det är bara att fortsätta – vi fick kritik efter Norrköpingsmatchen men gjorde det perfekt mot Hammarby. Det är för tidigt att ge upp nu.