Dubbla smällen: ”Hela knät gick åt helvete…”

Hampus Zackrisson leds av planen med en befarad knäskada.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

BORÅS. Två skadade backar – efter 17 minuters spel.

Nu riskerar Jon Birkfeldt, 26, och Hampus Zackrisson, 27, att bli borta länge.

– Jag räknar inte med dem de närmaste månaderna, säger Varbergs manager Joakim Persson.

Först nickade Varbergs lagkapten Jon Birkfeldt ihop med lagkamraten Gideon Mensah efter 13 minuters spel.

Birkfeldt tvingades utgå.

Bara minuter senare var det dags för hans ersättare, Hampus Zackrisson, att råka ut för nästa smäll i bortamatchen mot Elfsborg.

Zackrisson hade bara varit på planen i en knapp minut när han kapades ordentligt av Elfsborgs Alexander Bernhardsson som varnades.

Varbergsbacken vred sig i smärtor vid sidlinjen och fick sedan ledas av planen.

– Det började hagla konstigheter där. En rejäl hjärnskakning på Birkfeldt och sen fick Zackrisson en rätt ful stämpling där hela knät gick åt helvete när han hade varit på planen i typ 27 sekunder. Det blev väldigt hackigt för oss, konstaterar Varbergs manager Joakim Persson efter matchen.

Hampus Zackrisson leds av planen med en befarad knäskada.
Foto: DISCOVERY PLUS
Jon Birkfeldt tvingades utgå med en huvudskada.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”Såg ut som tre knän i ett…”

Hur illa det är med de båda spelarna?

Joakim Persson svarar:

– Birkfeldt vet nog inte var han är, han vet fortfarande inte att han är i Borås. Zackrisson tog av sitt bandage precis och det såg ut som tre knän i ett, om man säger så. Det var oerhört svullet redan. Jag är ingen läkare, men det är en förmodad korsbandsskada. Det är risken som det ser ut just nu.

Alexander Bernhardsson varnades för tacklingen på Zackrisson, men Joakim Persson hade inte protesterat om domare Mohammed Al-Hakim hade dragit upp det röda kortet i stället.

– Det är svårt att säga. Jag tänkte säga att jag stod för långt ifrån, men det gjorde jag ju inte. Jag stod ju ganska nära. Men nej, det orkar jag liksom inte lägga någon energi på. De (domarna) ska fatta sina snabba beslut och det blev ett gult kort i dag. Men man har sett andra grejer som genererat rött och med tanke på utfallet, så är det inte så kul.

Varbergs manager Joakim Persson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Varberg tog ledningen

Nu riskerar duon att bli borta länge.

– Det är två spelare jag inte räknar med de närmaste månaderna, så vi får dra i trollerilådan, säger Varbergs manager.

Trots avbräcken tog Varberg ledningen (Robin Simovic på straff) mot Elfsborg, men hemmalaget vände på matchen i andra halvlek och vann med 4–1 efter en rejäl uppryckning.

– Vi är med i matchen till 60:e minuten mot ett av, enligt mig, Sveriges bästa fotbollslag. Det kan vi ta med oss. Vi har tagit elva poäng och ibland har det inte sett så jävla bra ut, men nu tycker jag att vi är på rätt väg och jag tror att vi ska kunna slå rätt lag åtminstone. Det är inte mot Elfsborg, Djurgården, AIK och Malmö borta som vi räknar hem poängen, även om vi gärna snor någon poäng ibland. Trots 1-4 var detta kanske vår bästa prestation i år. Jag är inte alltför ledsen, det finns hopp om det, säger Joakim Persson vars Varberg ligger på 13:e plats, precis ovanför kvalplatsen, efter elva omgångar.

Hampus Zackrisson lämnade Borås arena utan att ge några intervjuer.