Ivan Obolo och Nebojsa Novakovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNIvan Obolo och Nebojsa Novakovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Ivan Obolo och Nebojsa Novakovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Rikard Norlind, tränare, och Björn Wesström, sportchef. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNRikard Norlind, tränare, och Björn Wesström, sportchef. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Rikard Norlind, tränare, och Björn Wesström, sportchef. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dubbelvärvning nära för "Gnaget"

Publicerad

AIK siktar på att ta in två spelare från Argentina i sommar - där en anfallare är högsta prioritet. 

Enligt uppgifter till SportExpressen ska det handla om ett köp och ett lån där agenten Ivan Obolo hjälper AIK. Tanken är också att den förre guldhjälten ska flytta till Stockholm för att under en period vara med och integrera spelarna i sin nya omgivning. 

AIK jobbar hårt för att förstärka den befintliga truppen under sommarfönstret och nyligen var också sportchefen Björn Wesström på en scoutingresa till Argentina. 

Där hade han hjälp av AIK:s förre guldhjälte Ivan Obolo, som numera jobbar som agent, för att hitta offensiva förstärkningar. Nu har också AIK identifierat två spelare som de försöker värva.

Obolo kan flytta till Sverige 

Enligt SportExpressens uppgifter ska det handla om en anfallare och en ytter. Ett köp och ett lån i första hand. Samtidigt är planen för AIK att Ivan Obolo ska åka med till Stockholm och bosätta sig i Sverige under en period för att lättare integrera spelarna i deras nya miljö. Samtidigt jobbar AIK på att få in en vänsterback - där Rasmus Lindkvist är högst upp på önskelistan. 

Lagt bud på Lindkvist 

AIK har också kommit med ett bud till Vålerenga men är ännu inte överens med vare sig klubben eller spelaren själv om de personliga villkoren. SportExpressen har tidigare avslöjat att lånet av Stipe Vrdoljak inte kommer att förlängas och att han återvänder till Kroatien efter att låneavtalet löpt ut i juli månad. 

SportExpressen har vid upprepade tillfällen sökt AIK:s sportchef Björn Wesstöm för en kommentar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag