Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Du kan inte lägga dig ned och dö...”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

Mikael Lustig har debuterat mot AIK och spelat sin första fotbollsmatch sedan i februari.

Nu väntar ett landslagsuppehåll där ytterbacken är uttagen.

– Just nu känns det som att man bara vill hem till Karlberg och slipa på formen, säger han.

Mikael Lustig gjorde debut i AIK-tröjan under söndagens förlust mot Häcken. Med ungefär en halvtimme kvar av matchen blev han inbytt, men kunde inte påverka det faktum att bortalaget tog med sig alla poäng från Friends arena. 

– Framför allt är det trist att förlora. Jag tycker ändå att vi kunde fått med oss en poäng i dag, säger han efter matchen. 

Lustig har inte spelat match sedan innan coronapandemin bröt ut, någonting han själv märkte av under den dryga halvtimme han spelade i dag. 

– Det kändes väl, tycker jag, lite. Jag kom till några inlägg och försökte spela relativt enkelt, men det finns mer att ta, absolut. 

AIK spelade med en trebackslinje mot Häcken, vilket innebar att Lustig spelade wingback. Men det är inte helt bestämt hur laget ska spela och vilken roll han ska ha, menar han.

– Jag kan spela som en av tre om vi spelar treback, jag kan spela wingback också och är det en fyrbackslinje kan jag spela mittback eller ytterback, så vi får se hur vi gör, säger han och fortsätter:

– Det känns ganska stabilt defensivt, så där det finns plats spelar jag.

”Kan inte lägga dig ned och dö”

Han får också frågan vad han tror att han kan bidra med i ett lag som AIK, som just nu placerar sig strax ovanför kvalstrecket i allsvenskan.

– Du kan inte lägga dig ned och dö liksom, men det är klart det är tungt, det är aldrig kul att förlora fotbollsmatcher. Men det finns bara en väg att gå och det är först ner i källaren och sedan upp.

– Jag kan se att det är extremt mycket kvalitet i gruppen, men så klart är resultat oerhört viktiga. Vi måste få in i våra huvuden att vi är bra fotbollsspelare och att vi är ett bra lag. Vi möter ett Häcken som ligger i toppen i allsvenskan och vi hade kunnat vinna den här matchen. Så på så sätt känner vi att vi ska ta poäng i allsvenskan, helt klart.

Men först väntar en och en halv veckas landslagsuppehåll, där Lustig i vanlig ordning är med i Janne Anderssons trupp.

– Det ska bli kul att se grabbarna i landslaget igen, men just nu känns det som att man bara vill hem till Karlberg och slipa på formen.