Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Du behöver ha karaktär för att vara AIK-spelare”

”AIK är tråkigaste laget i guldstriden”
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sebastian Larsson efter segern mot Hammarby i juniFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Tre raka segrar mot Hammarby

Ingen slump, enligt AIK.

Flera av spelarna tycker att laget har förmågan att vara som bäst när det gäller.

– En stor faktor är våra karaktärer i laget, säger Nabil Bahoui.

Det vankas Stockholmsderby under söndagen när AIK gästar Hammarby på Tele 2 arena. AIK känner att de har gott självförtroende inför matchen men har samtidigt stor respekt för Hammarby som fortsatt har en gigantisk målform.

– Jag tycker att de har fortsatt att utvecklas både spelmässigt och som klubb. De tar steg varje dag. Vi säger det själva att, om vi kan ta små utvecklingssteg varje dag, så är det tummen upp. Det känns som att Hammarby är där, de utvecklas lite varje dag och det är den största anledningen till att de igen ligger i toppen. Det känns som att de är närmare i år än i fjol, säger Rikard Norling.

Norling hyllar Hammarby

Vad imponerar mest med Hammarby?

– Jag tycker att de väljer en väg i form av fart, fläkt och mycket frihet. Det ger resultat. Alla vill väl göra det, men det är inte bra om man förlorar matcher. Men Hammarby har hittat en effektivitet i det som gör att de är med i toppen.

Tittar man på statistiken inför matchen har AIK ett övertag mot Hammarby, i alla fall sett till de tre senaste matcherna där AIK vunnit samtliga gånger.

Nabil Bahoui ger sin syn på statistikraden:

– Det handlar om allt ifrån hur vi ser på oss själva. En stor faktor är våra karaktärer i laget, vi har många som får styrka i sådana här matcher, det finns flera olika typer av spelare men i vissa matcher så kanske man inte är sig själv när det blir tufft. Men i AIK så tycker jag att alla får energi. Det är ett karaktärsprov. Vi har många bra karaktärer som höjer sig när det är som tuffast. Det kan ha med det att göra, säger ”Nabbe”.

”Spelar du i AIK måste du ha karaktär”

Han får medhåll av Henok Goitom.

– När du spelar i AIK så måste du ha karaktär. När man kommer som en ny spelare till AIK, speciellt från klubbar som inte har många supportrar på matcherna, så stegrar man inte in i det, utan det blir som att gå från noll till hundra. Det finns en anledning till varför AIK tar in spelare som kan hantera det, gör man en felpassning eller två matcher som inte är bra så kommer man att få höra det, säger lagkaptenen.

– Det är den pressen som finns att spela i AIK och det är bara en press om du inte har karaktären. Om du har rätt karaktär då blir pressen en vanlig sak. Det är samma sak som när man spelat tillräckligt många derbyn, i derbyna känner man ingen press, snarare tänker man vad är möjligheterna? Du behöver karaktär för att spela i AIK oavsett om det är derby eller andra typer av matcher.