Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömvärvningen på plats på Dif:s träning

Magnus Eriksson i samtal med Henrik Berggren och Bosse Andersson. Foto: Anel Avdic.
Magnus Eriksson senast det begav sig i Dif-tröjan. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Djurgården slog Örebro på måndagen och behöver en poäng mot Norrköping på lördag för att säkra SM-guldet. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården kan vinna ett efterlängtat SM-guld på lördag. 

På tisdagens träning besökte gamla Djurgårdsspelaren Magnus Eriksson laget och visade sitt stöd - inför Blårändernas heta drabbning i Norrköping.

– Jag behöver inte jobba så hårt, men däremot har vi en god relation, svarar Bosse Andersson på frågan om ”Mange” återvänder till Djurgården 2020.

Djurgården har allt i egna händer. På lördag kan Blåränderna vinna sitt första SM-guld sedan 2005 om man tar minst en poäng borta mot IFK Norrköping på Östgötaporten.

Dagen efter Djurgårdens komfortabla seger hemma mot Örebro SK tränade delar av spelartruppen, som inte spelade 90 minuter mot ÖSK, ute på Kaknäs träningsplan.

Både sportchefen Bosse Andersson och vd:n Henrik Berggren var närvarande under hela träningspasset. Efter en stund ackompanjerades duon av den gamle Djurgårdsanfallaren Magnus Eriksson, som för närvarande spelar i MLS-laget San Jose.

Henrik Berggren, Magnus Eriksson, Bosse Andersson och Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.Foto: Anel Avdic.

Efter en stund gick Djurgårdens tränare Kim Bergstrand upp och hälsade. Eriksson dröjde sig kvar med Super-Bo och Berggren ett tag innan han försvann in i klubbhuset där han träffade resten av spelartruppen.

– Det är väl härligt att han kommer hit, eller hur?, säger Bosse Andersson samtidigt som han drar på smilbanden.

– Det är en härlig profil. Han var väldig glad i går när han var på Tele 2. Det är kul att han kommer ut till Kaknäs.

Vad är chanserna till att vi får se honom nästa år i Djurgården?

– Han har kontrakt nästa år också i USA. 

Men jobbar du hårt för att locka hit ”Mange”?

– Äh, jag behöver inte jobba så hårt, men däremot så har vi en god relation.

”Det är självklart jättestort”

Bosse Andersson ser redan nu fram emot avgörandet i Norrköping men kan inte heller riktigt släppa segern mot ÖSK - av flera anledningar.

– Det har varit många betydelsefulla veckor fram till det nu. Efter matchen mot ÖSK blir man glad som Djurgårdare, vi fyllde hela arenan med djurgårdspublik och fick upp den stämningen. Det ger energi till alla som jobbar inom föreningen. Det var en fantastisk match och inramning, nu har vi allt i egna händer. Vi har också säkrat Europaplats, vilket ger oss en trygghet, säger han.

– Det har varit ett race med fyra lag. Nu har vi allt i egna händer och i dag är det bara tre lag som kan slåss om guldet. Jag trivs när jag är med laget och när jag är på Kaknäs. Vi har en otrolig härlig grupp och atmosfär. Jag har alltid drömt om att få jobba i en sådan här tid. Intresset och förväntningarna är enorma.

Hur ser du på din resa fram till i dag sedan du kom tillbaka till föreningen med Henke Berggren?

– Det är självklart jättestort. Men jag får reflektera efteråt, nu har vi en match på lördag. Jag är stolt över arbetet i Djurgården. Jag trodde kanske inte, när vi började Henke och jag, att vi skulle spela om ett SM-guld med allt i egna händer. Det ska jag vara ärlig med att säga. Det är angenäma problem.

Vinner Djurgården guld på lördag är det Bosse Anderssons fjärde i Djurgården.

– Man vill vinna titlar och skriva historia. Det skulle betyda jättemycket, säger han.

Har ni bokat guldfest?

– Haha, nej. Vi har bokat en buss till Norrköping på fredag och åker därifrån på lördag. 

Inget i Stockholm bokat alltså?

– Vi har fokus på den här matchen. Vi får hantera allt annat efter när vi vet resultatet.

Guldrushen: Allt inför jättedramat på lördag