Drömvärvningen klar: Återvänder från USA

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / DOUGLAS DEFELICE-USA TODAY SPORT SIPA USA

Magnus Eriksson återvänder till Djurgården nu i sommar. 

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben överens med San José Earthquakes om en övergång - och löser sig bara de sista små detaljerna mellan spelaren och klubben presenteras anfallaren officiellt senast i nästa vecka.  

Den 21 juli kunde SportExpressen avslöja att Djurgården var nära att värva hem Magnus Eriksson från San José Earthquakes. Då hade klubben erbjudit anfallaren ett kontraktsförslag och det stod mer eller mindre klart att 30-åringen skulle återvända till klubben han representerade mellan 2016 och 2017, innan han såldes till MLS och San José. Frågan har bara varit om Eriksson ska återvända nu i sommar eller efter säsongen. 

Jobbat på att få loss Eriksson länge

Djurgårdens mål har hela tiden varit att få hem honom i detta fönster och enligt SportExpressens uppgifter ser det nu ut att bli så att Eriksson återvänder i sommar. 

Parterna har förhandlat under en längre tid och för en tid sedan stod det klart att San José och Djurgården kommit överens om en övergång för spelaren. 30-åringen och Djurgården är också muntligen överens om de personliga vilkoren och spelaren väntas ansluta till till övriga truppen innan nästa vecka. 

Går in i Europa League-kvalet 

Djurgården jobbar på att registrera honom för Europa League-kvalet och väntas presentera spelaren i nästa vecka.  

Djurgården åkte under gårdagskvällen ur Champions League-kvalet mot ungerska Ferencvaros efter att ha förlorat med 2-0 på bortaplan. Nu går laget i stället in i den anda kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.  

Under sin tid i San José har Magnus Eriksson hunnit med att göra 74 matcher 17 mål och elva framspelningar. 

Bekräftar övergången inom kort 

Han var under den här säsongen lagkapten för laget, som tog dig till kvartsfinal i Play off-spelet, där man åkte ut mot Minnesota United. San José Earthquakes väntas bekräfta att Magnus Eriksson lämnar klubben inom kort och att han inte kommer att finnas med när klubben återupptar säsongen om en vecka med match mot Portland Timbers. 

Senaste avsnittet av Allsvenska juryn