Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömmålet tog IFK Norrköping vidare

Sead Haksabanovic firar sin drömträff.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Haksabanovic i kamp med Tobias Sana.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. IFK Norrköping är klart för kvartsfinal i svenska cupen.

Sead Haksabanovic drömmål strax innan paus till 1-1 räckte för att säkra gruppsegern hemma mot IFK Göteborg.

– Det är en jävla ynnest att ha honom, det är en otroligt skicklig fotbollsspelare, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping och IFK Göteborg gjorde upp om förstaplatsen i svenska cupen och det var hemmalaget som hade klart bäst förutsättningar på förhand mot ett Blåvitt som behövde vinna för att återta förstaplatsen i gruppen. 

Efter en böljande inledning på matchen tog Blåvitt ledningen i mitten på första halvlek efter en hörna. Tobias Sanas höra nickades ut till Gustaf Noring som gick på skott och Robin Söder höll sig påpassligt framme med en löpning och styrde in ledningsmålet. 

Haksabanovic med drömmål

Efter gästernas mål hade Peking flera heta lägen att kvittera. Efter en tilltrasslad situation på en hörna tog bollen i ribban. Nickreturen från Kevin Alvarez gick även den i ribban och Blåvitts ledning höll sig därmed ett tag till. Men kvitteringen från hemmalaget kom precis innan paus.

Sead Haksabanovic avancerade inåt i planen från vänsterkanten och drog i väg ett jätteskott som letade sig rakt upp i krysset till 1-1, ett resultat som innebar att Norrköping behöll positionen som gruppetta. Blåvitt lyckades inte forcera in ett mål i den andra halvleken och 1-1 stod sig därmed matchen ut. Slutresultatet innebär att Norrköping vinner gruppen på sju poäng, två poäng före IFK Göteborg.

Efteråt var det besvikna miner i IFK Göteborg:

Pontus Wernbloom:

– Det är surt när vi tar ledningen. Jag tyckte vi följde matchplanen väldigt bra och hade kontroll på det. Vi borde ha gjort 2-0 men Norrköping får 1-1 innan paus och den är tung. Sedan får vi inte till en forcering, det är en tuff bortamatch, och vi lyckas inte rubba dem även fast vi hade chansen.

Grämer du dig efter dina chanser?

– Ja, så klart. En precis utanför stolpen och en när Jansson gör en bra räddning. Jag är där och nosar men jag borde ha hängt en där, 2-0 i det läget hade suttit jävligt fint.

Simon Thern:

– Det är tråkigt. Det blir väl lite så när man bara slår slagpåsen i gruppen med ett mål, då blir det tufft. Jag tycker vi är nära i dag men vi möter ett av allsvenskans offensivt bästa lag och vi står upp bra och är nära.

Norlings hyllning till Haksabanovic

Norrköpings tränare Rikard Norling var desto gladare. Nu väntar BK Häcken på hemmaplan för ”Peking” i kvartsfinalen.

– Tuffast på papperet naturligtvis men vi har hemmaplan. Det är onekligen en spännande uppgift, säger han.

Vad säger du om insatsen?

– Okej tycker jag. Vi får i gång ett bra spel sedan kommer Blåvitt in i det och får till ett par anfall som trycker tillbaka oss lite. Sedan är det en vinna eller försvinna-karaktär på matchen med mycket kamp. Vi lyckas med hjälp av Seads fantastiska mål komma in i matchen och visa att vi är kapabla att stänga en match som betyder så mycket.

Vad säger du om Seads mål?

– Han har varit fantastisk innan jag kom hit och då har jag inte riktigt haft honom så, det är en sak att se det på avstånd, och en annan att se det dagligen. Det har varit en jävla ynnest att ha honom, det är en otroligt skicklig fotbollsspelare.