Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Oavgjort efter straff- dramatik på Tele 2

Publicerad

Hammarby tog ledningen genom brassen Romulo hemma mot Östersund.

Drygt 30 minuter in i matchen kvitterade emellertid ÖFK via ett kanonskott av Saman Ghoddos – och matchen slutade just oavgjort (2-2).

– Det är adrenalin och blodet pumpar i såna lägen, säger den siste straffmålskytten Brwa Nouri.

Hammarby tog kommandot direkt när Östersunds FK kom på visit från Norrland, och efter 28 minuter fick man utdelning.

Brassen Romulo kunde vräka sig fram på en inläggsfrispark och trycka in ledningsmålet via virket – men ledningen varade inte länge.

"Ett av de snyggaste målen i år"

Bara fem minuter senare small det nämligen i andra ringhörnan – då fick nämligen Ghoddos på en riktig pangträff. Ett halvvolleyskott från lång distans letade sig in bakom Johan Wiland, och målet nämns redan i sammanhang kring årets mål.

– Det där var ett otroligt mål, ett av de snyggaste i år. Det är ett galet mål han gör. Herregud vilket skott, säger C-More-kommentatorn Anders Fredriksson.

Även Östersunds tränare, Graham Potter, var chockad över målet.

– Det är en konstig position att skjuta från, jag förstår inte att han skjuter därifrån. Jag har sagt åt spelarna att inte skjuta från sådana lägen så långt ut. Men det bevisar bara hur dum jag är.

Saman Ghoddos svarar sin tränare:

– Ja, jag brukar skjuta från distans och då säger han att min beslutsfattning vid de lägena är riktigt dum. Och då skojar jag alltid med honom på träningarna och skjuter från distans bara för att visa att jag kan.

– Under matchen sa jag till Gero att målvakten är långt ute. Om man får en bra träff vid sidan av målvakten då och han ska backa och rädda så är det väldigt svårt. Så jag tänkte bara att om jag får en bra träff så kommer han få det svårt, och det var det som hände. Det var en riktigt skön känsla.

Dubbla straffmål i andra halvleken

I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka, och efter mycket dramatik slutade den med delad pott. Jiloan Hamad stegade fram och gjorde 2-1 i den 79:e minuten från straffpunkten.

– Jämfört med när jag kom till Hammarby och i dag så är det jättestor skillnad, och förhoppningsvis kommer det bara bli bättre och bättre, säger Hamad i C More.

Men målen slutade inte där. På övertid blev det straff åt andra hållet, sedan bollen tagit på handen på en Hammarby-försvarare. 

– Det är adrenalin och blodet pumpar i såna lägen. Jag är en kicksökare, säger Brwa Nouri, som tryckte in 2-2-målet från straffpunkten.

Efter matchen buade publiken högljutt i frustration, vilken lär ha varit riktad mot domaren syftandes på den sena straffsituationen.

Michelsen: "Det är frustrerande"

Jakob Michelsen, tränare i Hammarby, var inte helt nöjd med domarnas beslut i stundens hetta.

– Jag pratade med domarna efter matchen, det var ett bra samtal. Jag uppskattar att de tar sig tid och förklarar hur de tänker. Men man kan inte inte ge straff första gången och sen ge straff andra gången, säger han och fortsätter:

– Mål från 40 meter är alltid vackra, men när vi leder två gånger blir vi besvikna över att inte vinna. Särskilt när de får kvitteringen på det sättet på övertid. Det är frustrerande. Om den sista straffen är straff så skulle vi haft en straff i början.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag