Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var jäkligt laddad – han är en ledare”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Tungt bakslag senast.  

Men mot Örebro slog Hammarby tillbaka – efter att Abdul ”Abbe” Khalili slagit till med både assist och ett läckert frisparksmål i den andra halvleken. 

– Abbe var jäkligt laddad i dag. Det är en ledare, vi behöver sådana som kan driva på, säger Billborn, tränare i Hammarby, som förutsätter att Tankovic lämnar.

– Jag vet inget. Men jag förutsätter det. Jag har gärna kvar honom.  

Hammarby förlorade med hela 0-3 senast mot Malmö FF. När Örebro kom på besök på Tele 2-arena skulle Bajen få revansch – trots att laget saknade flera av sina stjärnor. 

Muamer Tankovic var inte i uttagen i truppen då det råder osäkerhet kring stjärnans framtid i Hammarby. 

– Det är inget dramatiskt i det. Vi måste tänka framåt, har sportchefen Jesper Jansson sagt. 

Även stjärnorna Alexander Kacaniklic och Darijan Bojanic ställdes utanför den startelva som tränaren Stefan Billborn valde att ställa upp med mot Örebro. 

Ludwigsson byttes av

Men då skulle nyförvärvet från superettan slå till. Gustav Ludwigson gjorde sitt tredje mål i allsvenskan när han stormade fram och stötte in ledningsmålet i den 31:a minuten. 

Ludwigson fick dock utgå inför den andra halvleken och ersattes av Aron Johannsson. 

Men i den andra halvleken skulle ytterligare ett nyförvärv visa vägen. Abdul ”Abbe” Khalili nickskarvade bollen till Mads Fenger som gjorde 2–0. 

Khalili vill dock mer – och ner Hammarby fick frispark från runt 30 meter slog han till. Bajenstjärnan slog bollen över muren. ÖSK-målvakten Oscar Jansson var på bollen, men var tvungen att kapitulera. 

– Fantastiskt skönt, äntligen ska jag säga. Vi förtjänar det, vi har tappat och vaskat många poäng tidigare. I dag fick vi alla med oss vilket var skönt, säger Khalili. 

Nytt frisparksmål av Khalili

Kände ni en press inför matchen?

– Vi har höga förväntningar på oss själva och höga krav. Det var press på oss. Jag tycker vi går ut och gör en fantastisk match, vi var hungriga och därför vinner vi. Jag kände att både jag och laget behövde steppa upp. Vi gör en fantastisk match tillsammans.

Khalili har tidigare visat sig bemästra frisparkar – under måndagskvällen slog han till igem. 

– Jag kände mig het innan frisparken, det var bara att kliva fram och träffa bollen rätt. Det var det allt handlade om.

Vad sänder ni för signaler med segern?

– Vi visar att vi är ett bra lag och att det funkar. Det har varit mycket mentalt, efter 3-0 mot ÖSK släpper det vilket man ser på planen.

”Förutsätter att Tankovic lämnar”

3–0 var ett faktum vilket matchen också slutade. 

– Jag tycker att det är ganska stressad inledning på matchen från båda lagen men vi växer in i takt med att vi pratat innan om att vi inte ska leta efter jättemålchanserna utan att chansa mer. I takt med det så får vi mer kvalitet att spela in mer på våra styrkor. Bra energi hela vägen i dag och även om vi inte är spetsiga, vi kunde gjort ett eller två mål till på omställningarna, så är jag jättenöjd med att vi gör tre mål och håller nollan, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn. 

Käll: Missnöjd med vår prestation

Stefan Billborn om att varken Tankovic, Kacaniklic eller Bojanic fanns med i startelvan: 

– Tankovic ville jag inte starta med, då fanns det ingen anledning att ha honom på bänken. Då är det bättre att stärka en annan spelare. Kacaniklic har startat nio matcher i rad, en av våra bästa spelare, och som varit inblandad i flest målchanser. Jag hoppas han samlar kraft. Darijan har haft det kämpigt. Jeppe och Junior är inte dåliga heller.

Kommer Tankovic att lämna? 

– Jag vet inget. Men jag förutsätter det. Jag har gärna kvar honom.

Örebros tränare Axel Kjäll om matchen: 

– Tuff match för oss. Vi släpper till många målchanser men det är Oscar Jansson som håller kvar oss. Spelarna repar mod 90 minuter igenom, många försöker trots 0-3, vilket gör mig glad. Jag får fundera en del i mitt taktiska upplägg, hur pass tydlig jag var. Jag får se över det. Jag är missnöjd med vår prestation.