Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvenska poängkungen är klar för Championship

Niclas Eliasson med agenten Nima Modyr.
Niclas Eliassson under U21-landslagssamlingFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Niclas Eliasson lämnar IFK NorrköpingFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Allsvenskans poängkung drar till England.

Niclas Eliasson lämnar IFK Norrköping för Championship-klubben Bristol City och blir en av sommarens dyraste svenskar.

- Det här har jag alltid drömt om, säger 21-åringen.

Under måndagen spelade IFK Norrköping hem tre poäng mot AFC Eskilstuna. Då befann sig lagets bäste poänggörare i England för läkarundersökning hos Bristol City med sin agent Nima Modyr.

På tisdagen skrev yttermittfältaren på ett kontrakt som sträcker sig över tre år, till och med sommaren 2020.

- Jag är fantastiskt glad och stolt. Detta är någonting jag jobbat för sedan jag började spela fotboll som sexåring. Jag har alltid drömt om att få spela utomlands i något av de stora länderna, säger Eliasson.

Niclas Eliasson lämnar Sverige och allsvenskan som ligans bäste poängspelare under säsongen med tre mål och tio framspelningar. Flera utländska klubbar, bland annat i Frankrike, visade intresse men valet föll till slut på Bristol City i den engelska andraligan.

- Tränaren har kollat in mig under flera matcher i Norrköping och visat att han tror på mig. Det har tagit lite tid att få allt på plats men jag är glad att allt nu är klart. Jag vill få spela så mycket som möjligt här och ska jobba hårt på träningarna, säger 21-åringen.

Prislappen: 20 miljoner kronor

Enligt källor till SportExpressen är övergångssumman runt 20 miljoner svenska kronor. Det gör Niclas Eliasson till en av de dyraste svenska fotbollsspelarna under sommarens transferfönster.

- Vi är självklart mycket glada över att få skriva det här kontraktet och kunna glädjas tillsammans. Niclas har haft en magisk utveckling under våren. Det har varit ett rätt stort intresse för honom och han har gjort bra val och haft bra tränare, säger Eliassons agent Nima Modyr.

Niclas Eliasson blir lagkamrat med anfallaren Gustav Engvall, som båda representerade Sverige sommarens U21-EM. Engvall anslöt till den engelska klubben i fjol från IFK Göteborg och lånades under våren ut till Djurgården efter minimalt med speltid.

Men trots det räds inte Eliasson att hamna i en liknande situation.

- Alla spelare är olika så jag kan inte gå runt och tänka på vad som har hänt andra. Var man än går kan det gå på det viset, det är inget man kan veta på förhand. Jag känner att Bristol City har visat upp ett seriöst intresse hela vägen och Gustav har pratat gott om klubben och staden, säger han.

Bristol City inledde ligasäsongen i helgen med seger mot Barnsley FC med 3-1. Niclas Eliasson lämnar IFK Norrköping efter ett år i klubben.

- Jag känner en tacksamhet till alla omkring IFK Norrköping. Jag har haft en fantastisk tid i klubben och en snabb utveckling, säger Eliasson.