Dråpliga självmålet fällde Degerfors IF

Gustav Granath nickade in bollen i eget mål.

Degerfors fick en tung kväll på Studenternas IP. 

Efter ett olyckligt självmål i första halvlek hämtade sig gästerna aldrig – och Sirius defilerade till en 2-0-seger på hemmaplan. 

Det var två revanschsugna lag som ställdes mot varandra på Studenternas IP i Uppsala under lördagskvällen. Sirius hade två raka storförluster i bagaget och det hade även Degerfors som kom med en 5-0-förlust i senaste matchen mot Malmö FF. 

Och det var hemmalaget som tog hand om taktpinnen direkt. 

Johan Karlsson behövde inte mer än tre minuter på planen innan han hade gett Sirius ledningen. På nära håll stötte den 20-åriga in 1-0 målet och kunde därmed notera sin allra första allsvenska fullträff. 

Olyckligt självmål vid 2-0

Men ännu var inte slaget förlorat för Degerfors, och matchen hann bli tämligen jämn innan olyckan var framme hos gästerna. 

Det var en knapp halvtimme in i matchen som 24-åriga försvarsspelaren Gustav Granath skulle nicka bort ett inlägg från motståndarlaget. Men i stället skickade han in bollen i eget mål. Degerfors målvakt Ismael Diawara hade inte en chans att rädda situationen och därmed utökades Sirius ledning till 2-0. 

– Det är två skitmål. Men vi kan inte lägga oss ner och då. Det är långt kvar, sa Cristos Gravius i halvtid i Discovery+. 

Ohlsson: ”Inte vår dag”

Men uppförsbacken blev för brant för gästande Degerfors som inte lyckades reparera skadan i första halvlek och tillslut förlorade matchen på Studenternas IP.

– I andra halvlek har vi läge att göra mål, men det var inte vår dag i dag, säger Sebastian Ohlsson i Discovery+ och svarar på hur laget nu ska resa sig efter tre raka förluster: 

– Vi måste sluta ge bort omställningar till motståndarna hela tiden. Det gäller att göra ett hårdare jobb defensivt för att hålla nollan. 

Jacob Ortmark i hemmalaget var nöjd efter kvällens seger.

– Vi jobbar stenhårt för varandra och bibehåller en bra attityd genom hela matchen. Man känner att Degerfors inte riktigt är där mentalt och det försökte vi utnyttja, säger han i Discovery+.