Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dragkampen om Hien – ny klubb med miljonbud

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Isak Hiens flytt från Djurgården närmar sig ett avgörande.

Torino är med i jakten och förhandlar med Djurgården – men har fått konkurrens från flera klubbar den senaste veckan.

Enligt SportExpressens uppgifter har Hellas Verona lämnat ett bud som är värt 30 miljoner kronor plus ytterligare 12 miljoner kronor i bonusar.

– Jag kan bekräfta att Hellas är i stan och att vi har träffats, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Jakten på Djurgårdens Isak Hien intensifieras. Det var i förra veckan som rapporter från Italien gjorde gällande att Torino ville värva mittbacken och den italienska journalisten Gianluca Di Marzio uppgav att klubben lagt ett bud på närmare 40 miljoner kronor.

Hien är överens med Torino om ett kontrakt över 2026 men Torino och Djurgården för fortfarande förhandlingar om en övergång. Samtidigt som Hiens flytt från Djurgården närmar sig ett avgörande skede får Torino också konkurrens av andra Serie A-klubbar.

Får konkurrens

Enligt uppgifter till SportExpressen har Hellas Verona framfört ett bud på Hien som ligger på 30 miljoner kronor plus ytterligare 12 miljoner kronor i bonusar. Den italienska klubben letar efter en mittback och har identifierat Hien som ett namn till försvaret. Ett möte mellan Djurgården och Hellas Verona är planerat att äga rum under måndagen. Även italienska Sportitalia har rapporterat om Hellas Veronas intresse för spelaren.

– Jag kan bekräfta att Hellas Verona är i stan (Stockholm) och att vi har träffats, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och tillägger.

– Det var ett antal italienska klubbar på matchen i går (mot Kalmar FF). Ett antal klubbar är i Stockholm, vilka det är exakt har jag ingen anledning att säga, men vi har träffat ett par klubbar från Italien.

Torino är dock fortfarande med i jakten och har som ambition att stänga affären. Utöver Hien jobbar Turinklubben även på att värva Perr Schuurs från Ajax men där hoppas klubben på att ro i hamn bägge övergångarna inom de närmaste veckorna.

SportExpressen erfar att även nyuppflyttade Cremonese och turkiska Galatasaray har varit i kontakt med Hiens representanter och visat ett konkret intresse, men Torino och Hellas Verona är de hetaste klubbarna just nu.

Tv: Hedvig Lindahl är klar för Djurgården