Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen – efter Zlatans hemliga premiärbesök

Hammarby slipper böter för Zlatans besök i omklädningsrummet.

Det står klart efter ett beslut från Sef:s disciplinutskott.

– Det blev en erinran till Hammarby för det som hände i samband med matchen på Tele 2, säger utskottets ordförande Ove Sjöblom till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic var på plats när Hammarby slog Östersunds FK i premiären.

Han tog sig också in i omklädningsrummet efter matchen och gratulerade laget till segern. 

Efter matchen ledde besöket till problem för Hammarby, som blev anmälda till Sef:s diciplinutskott efter misstanke om att ha brutit mot det allsvenska coronaprotokollet.

Hammarby slipper straff efter Zlatans besök

Nu har dock disciplinutskottet fattat beslutet att klubben ska frias.

– Det blev en erinran till Hammarby för det som hände i samband med matchen på Tele 2, säger utskottets ordförande Ove Sjöblom till Fotbollskanalen.

En erinran är en form av uppmaning, berättar Sjöblom.

– Så här är det i disciplinutskottets påföljdssystem: första gången en förseelse inträffar brukar man tilldelas en erinran. Regelverket innehåller erinran, varning och i slutändan böter, och då har det gått ganska långt eller att det har varit samma fel flera gånger. 

– Den vanligaste påföljden, som i det här fallet, mot våra tävlingsprotokoll är en erinran med en uppmaning till klubben att det inte får inträffa utan reglerna måste iakttas. Det är som varning kan man säga, men det är en mildare variant. En erinran.