Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domen: Deras fans var bäst i 08-derbyt

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är fansbetygen efter AIK-Djurgården 

TIFO 

AIK

AIK har skämt bort publiken på Friends med vackra tifon och det här var också vackert, även om det inte var något av de bästa på Friends. "Norra Ståplats" med stora gula bokstäver på en stor banderoll kombinerat med flera bengaler får betyget tre av fem. 

Djurgården

Djurgården vann tifomatchen. Hade fler bengaliska eldar och det var ett blått, rött och gult inferno som mötte publiken på Friends arena. "Oasen mot Asen" kanske inte är en av de vackraste texterna på en banderoll men man kommer inte ifrån att tifot var vackert. Ett av de snyggare på länge  

SÅNG 

AIK

Körde på med rätt bred variation och en del gliringar mot Djurgårdens supportrarna. Mest stämning kanske det blev i mitten av den andra halvleken när Norra stå körde i gång "AIK Stockholm-ramsan och Norra gungade på rätt bra. 

Djurgården

Hade också en bra variation av ramsor och bäst stämningen blev det är klacken gungade till "Alltid oavsett" i mitten av den andra halvleken. Var underlägsna i antal eftersom det var bortamatch men stod upp bra och skapade en bra stämning på bortaläktaren. 

VOLYM 

AIK

"Heja, heja AIK" kördes i gång direkt efter Tarik Elyounoussis 2-0-mål och då blev det hög volym på Friends arena. Det var också hög volym när AIK sedan körde i gång "Vi é Gnaget" direkt efteråt. Bra volym från Norra stå även om man hört högre decibelnivåer. 

Djurgården  

"Kämpa Djurgården" hördes i den andra halvleken 52:a minut och då kom den hängivna Djurgårdsklacken upp i en hög decibelnivå. Fortsatte att sjunga fast än att spelarna på planen hade svårt att skapa riktigt heta målchanser. 

UTHÅLLIGHET

AIK

Sjöng för full hals långt efter slutsignalen och det är knappast konstigt att uthålligheten var längre hos hemmasupportrarna med tanke på hur matchen utvecklade sig. Norra Stå gungade bra när AIK-spelarna firade segern med spelarna. 

Djurgården

Med tanke på 2-0-målet var det rätt väntat att Djurgårdens supportrar inte skulle höras lika mycket under den andra halvleken. Ändå var det bra tryck från Blåränderna även om de inte rådde på de i antalet överlägsna svartgula supportrarna. "Vi är inte AIK" var också en stämningshöjare i slutet av andra. 

 

TOTALT 

AIK 15

DJURGÅRDEN 14

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!