Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Domen: Deras fans var bäst i 08-derbyt

Publicerad

Här är fansbetygen efter AIK-Djurgården 

TIFO 

AIK

AIK har skämt bort publiken på Friends med vackra tifon och det här var också vackert, även om det inte var något av de bästa på Friends. "Norra Ståplats" med stora gula bokstäver på en stor banderoll kombinerat med flera bengaler får betyget tre av fem. 

Djurgården

Djurgården vann tifomatchen. Hade fler bengaliska eldar och det var ett blått, rött och gult inferno som mötte publiken på Friends arena. "Oasen mot Asen" kanske inte är en av de vackraste texterna på en banderoll men man kommer inte ifrån att tifot var vackert. Ett av de snyggare på länge  

SÅNG 

AIK

Körde på med rätt bred variation och en del gliringar mot Djurgårdens supportrarna. Mest stämning kanske det blev i mitten av den andra halvleken när Norra stå körde i gång "AIK Stockholm-ramsan och Norra gungade på rätt bra. 

Djurgården

Hade också en bra variation av ramsor och bäst stämningen blev det är klacken gungade till "Alltid oavsett" i mitten av den andra halvleken. Var underlägsna i antal eftersom det var bortamatch men stod upp bra och skapade en bra stämning på bortaläktaren. 

VOLYM 

AIK

"Heja, heja AIK" kördes i gång direkt efter Tarik Elyounoussis 2-0-mål och då blev det hög volym på Friends arena. Det var också hög volym när AIK sedan körde i gång "Vi é Gnaget" direkt efteråt. Bra volym från Norra stå även om man hört högre decibelnivåer. 

Djurgården  

"Kämpa Djurgården" hördes i den andra halvleken 52:a minut och då kom den hängivna Djurgårdsklacken upp i en hög decibelnivå. Fortsatte att sjunga fast än att spelarna på planen hade svårt att skapa riktigt heta målchanser. 

UTHÅLLIGHET

AIK

Sjöng för full hals långt efter slutsignalen och det är knappast konstigt att uthålligheten var längre hos hemmasupportrarna med tanke på hur matchen utvecklade sig. Norra Stå gungade bra när AIK-spelarna firade segern med spelarna. 

Djurgården

Med tanke på 2-0-målet var det rätt väntat att Djurgårdens supportrar inte skulle höras lika mycket under den andra halvleken. Ändå var det bra tryck från Blåränderna även om de inte rådde på de i antalet överlägsna svartgula supportrarna. "Vi är inte AIK" var också en stämningshöjare i slutet av andra. 

 

TOTALT 

AIK 15

DJURGÅRDEN 14

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag