Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens vd ändrar sig - blir kvar i klubben

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Djurgårdens vd Henrik Berggren meddelade klubben i somras att han skulle sluta och börja som operativ chef på Svensk Elitfotboll.

Men nu har han ändrat sig.

– Jag vill inte missa den fortsatta resan med Djurgården som jag tror blir mycket intressant, säger Berggren till klubbens hemsida. 

Sedan 2013 har Henrik Berggren varit vd för Djurgården Fotboll.

I somras kom nyheten att Berggren skulle lämna vd-jobbet, för att i stället 1 februari börja som operativ chef på Svensk Elitfotboll.

Ett besked som även fick sportchefen Bosse Andersson att överväga sin framtid i klubben.

– Vi sa att vi skulle sluta tillsammans, klart att jag funderar över framtiden, sa Andersson då.

Ändrat sig

Men nu har Henrik Berggren ändrat sig och blir kvar som vd.

– SEF (Svensk Elitfotboll) har sedan några år en fantastisk utveckling och det kändes väldigt lockande att få bidra till den. Men efter mycket övervägande var viljan att fortsätta det vi har påbörjat i Djurgården ännu starkare. Vi har byggt upp en mycket bra grund i föreningen och jag vill inte missa den fortsatta resan som jag tror blir mycket intressant, säger Henrik Berggren till Djurgårdens hemsida.

Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll:
– Vi respekterar så klart Henrik Berggrens val. Hans kärlek till den egna föreningen tog överhand och vi är glada att Henrik blir kvar inom elitfotbollen. Vi kommer att inleda en ny rekryteringsprocess till tjänsten som operativ chef och önskar Henrik all fortsatt lycka i Djurgården.