Djurgårdens succé – stormar mot playoff

Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅN
Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅN

Succé för Djurgården i Europa-kvalet. 

De allsvenska serieledarna slog rumänska Sepsi klart på bortaplan – och stormar mot playoff till Europa Conference League. 

Efter att ha besegrat kroatiska Rijeka lottades Djurgården mot rumänska Sepsi i den tredje kvalrundan till Europa Conference League. 

Det första mötet spelades i Sfântu Gheorghe på torsdagen. Matchen var till en början en aning tillknäppt, tills Djurgården fick straff i den 25:e minuten. 

Victor Edvardsen skickade bollen på en Sepsi-försvarares arm och tog själv hand om straffen som han skickade in via stolpen. Innan paus ökade Joel Asoro på ledningen till 2-0 – och skickade sedan in 3-0 i början av den andra halvleken. 

Med kvarten kvar drog Marcus Danielson på sig en – vad som föreföll vara en billigt dömd – straff och Alexandru Tudorie kunde trycka in 3-1 för Sepsi. 

Djurgården går mot playoff i ECL

Reduceringsmålet gav det rumänska hemmalaget energi att trycka på för ytterligare mål under slutminuterna av matchen – som blev stökig på flera hål. Bland annat fick Isak Hien ta emot en tackling med dobbarna före. 

– Det där ska väl vara rött kort. Det får inte spåra ur helt här i närkampssituationerna, sa kommentatorn Mats Lilja i Sportbladets sändning.

Djurgården vann med 3-1 och har därmed ett gyllene läge att säkra playoff i Europa Conference League när hemmareturen spelas nästa vecka. 

TV: Faltsetas första intryck av Helsingborg