Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgårdens plan: Så ska Ranégie användas

Mathias Ranégie
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Nils Petter Nilsson

Mathias Ranégie kommer inte att starta premiären mot Örebro SK på söndag.

Men den store anfallaren kan med sina kvaliteter ändå komma att förändra Djurgårdens spel under våren.

- Det vore dumt att inte utnyttja det, säger tränaren Pelle Olsson.

Under fredagen så slipade Djurgården premiärformen på träningsanläggningen Kaknäs.

Och av lagindelningen att döma så kommer inte det haussade nyförvärvet Mathias Ranégie att starta premiären borta mot Örebro SK utan i stället agera inhoppare.

Något som Ranégie själv bekräftar.

- Ja, man brukar se det två dagar före match hur det kommer se ut. Jag snackade med Pelle (Olsson) om det, och han vill ha en stark arbetsinsats och är osäker på om jag orkar. Det kan bli mycket springa mot Örebro, säger Ranégie.

- Jag har bara spelat 75 minuter på nästan 5 månader, så den biten är lite osäker hos mig. Men huvudsaken att vi har ett starkt lag på planen.

Radetinac och Mrabti rehabiliterar

Men värvningen av Mathias Ranégie kan ändå komma att förändra Djurgårdens offensiva spel under våren.

Pelle Olsson medger att man söker andra vägar framåt då de båda ordinarie yttermittfältarna Haris Radetinac och Kerim Mrabti rehabiliterar och är borta ett längre tag.

- Ja, det är en utmaning för oss. Men vi kommer inte spela med nio spelare, och vi har en del spelare som står i intressanta karriärlägen. Som har chansen att dra nytta av att vi har spelare skadade, säger Olsson.

Kommer spelet att förändras också?

- Hade vi haft Mathias Ranegie i mer än 75 minuter den här försäsongen så hade jag kunnat svara bättre på den frågan. Nu är jag lite osäker hur mcyket vi hinner få in honom i vårt spel, och hur vi hinner dra nytta och ta andra vägar fram via honom. Han känns som en stor kapacitet att utvecklas, säger Olsson.

- Men utvecklingen avstannar ju inte bara för att säsongen startar.

Med Ranégie, kan det bli ett mer direkt spel då?

- Ja, det kan bli ett mer direkt spel, och mer diagonalt spel också än vi jobbat med tidigare. Det känns spännande efter att ha sett honom 75 minuter mot IFK Norrköping.

Elaka tungor pratade om Stoke-fotboll senast mot IFK Norrköping, alltså att Ranégie var Peter Crouch.

- Stoke-fotboll? Var det så? Nämen, jag tyckte inte vi hade så mycket sådant. Vi kanske borde haft flera sådana bollar, säger Pelle Olsson och ler brett.

- Inte vet jag, vi har två spelare som är nästan två meter - Ranégie och Michael Olunga - och har vi dem inne samtidigt så vore det dumt att inte utnyttja det. Deras styrka i luftrummet och att kunna hålla motståndarna i från sig.

Trolig premiärelva för Dif

Kenneth Höie

-

Tim Björkström

Marcus Hansson

Omar Colley

Elliot Käck

-

Seon-Min Moon

Kevin Walker

Alexander Faltsetas

Daniel Berntsen

-

Sam Johnson

Michael Olunga