Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Djurgårdens möte med Häcken flyttas

Häcken får som de vill.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Matchen mot Djurgården flyttas.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Häcken får flytta sin match mot Djurgården, beslutar fotbollförbundets överklagandenämnd.

”Ett väntat och positivt besked”, säger klubbchefen Marcus Jodin.

Skälet till Häckens önskan att få flytta matchen från den 9 september är att U21-landslaget, med fyra Häckenspelare, har match dagen innan.

”Det är ett väntat och väldigt positivt beslut för fotbollens och allsvenskans sportsliga integritet. Det gör också att våra spelare som är i väg på U21-kvalet kan fokusera fullt ut på det”, säger klubbchefen Marcus Jodin till Häckens webbplats.

Nämnden skriver i sitt beslut: ”Med hänsyn till den korta tiden mellan landskampen i U21-landslaget den 8 september och den planerade matchen i förbundsserien den 9 september måste en kollision i bestämmelsens mening anses föreligga i detta fall. Därmed har Häcken enligt överklagandenämndens bedömnings rätt att på begäran få matchen flyttad.”

Ett nytt speldatum ska bestämmas av tävlingskommittén i samråd med klubbarna.

Sannolikt kommer även AIK att kunna få sin match mot Sirius flyttad från den 10 september, eftersom AIK har åtta spelare i A- och U21-landslagen. AIK har fått prövningstillstånd i överklagandenämnden. Besked kan komma tidigast på fredagen.