Kerim Mrabti satte sig i gräset efter ännu en skada. Foto: C More.Kerim Mrabti satte sig i gräset efter ännu en skada. Foto: C More.
Kerim Mrabti satte sig i gräset efter ännu en skada. Foto: C More.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgårdens mardröm – Mrabti skadad igen

Publicerad

Derbyfesten hann knappt börja innan den var över för Kerim Mrabtis del.

Efter drygt tio minuter grinade Mrabti illa efter en löpning och haltade av planen med ett kraftigt lindat vänsterlår till förmån för Aliou Badji.

– Det drog till. Det var lite av en explosion. Jag kände direkt att det inte gick att fullfölja, säger Kerim Mrabti.

Kerim Mrabti har haft sin beskärda del av skadeproblematik under sejouren i Djurgården. Säsongen 2016 fick han spolierad på grund av korsbandsskada och även under 2017 spökade skadebesvären för 23-årigen.

Och under söndagens derby mot AIK var olyckan framme igen.

Drygt tio minuter in i den första halvleken haltade Mrabti till och blev sedan liggandes i gräset, märkbart plågad.

– Klart det svider extra för Djurgården, säger C Mores expert Jon Persson.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter direkt i Messenger! 

 

Djurgårdens mardrömsminuter i derbyt

Mrabti fick ledas av planen med ett kraftigt lindat lår och ersattes av Aliou Badji.

– Det är tråkigt. Jag gick av med en dragen baksida, mer irriterad på att jag inte kan fullfölja matchen, säger Kerim Mrabti om skadan.

Vad har läkarna sagt?

– Vi har inte gjort en sån bedömning eller röntgen, det ska vi göra i morgon. En baksida kan ta allt från 4-6 veckor.

Oturen var dock inte slut där för Djurgårdens del. Bara minuter efter Mrabtis uttåg ur matchen kunde AIK:s Rasmus Lindkvist pricka in ledningsmålet för AIK med en behärskad högerträff.

AIK vann derbyt med 2–0. Matchen avslutades i kaos sedan Djurgårdens nyförvärv Yura Movsisyan skallat Daniel Sundgren och fått rött kort. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag