Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården tar sin andra raka seger

Kalle Holmberg gjorde två nya mål för Djurgården.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Curtis Edwards.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Stefano Vecchia.
Foto: Dplay

Två mål senast och två mål igen.

Kalle Holmberg är i bra målform när Djurgården jagar Europaplatser.

Dessutom gjorde även Fredrik Ulvestad två mål mot Sirius efter att Stefano Vecchia fått syna det röda kortet.

– Det är klart att det sätter en respekt, gör man mål som anfallare ska man spela, säger Kalle Holmberg efter matchen.

Djurgården var det bästa laget i första halvlek mot Sirius och det fick motståndarnas tränare Henrik Rydström att agera med ett dubbelbyte innan ens halvtimmen var spelad.

Resultatet var 0-0 i paus men drygt tio minuter in i andra halvlek förändrades förutsättningarna för matchen.

Sirius stjärna Stefano Vecchia fick då sitt andra gula kort i matchen efter en duell med Jacob Une Larsson och trots Siriusspelarnas protester var det färdigspelat för Vecchia.

Kalle Holmberg hjälte mot Sirius

Med en man mer drog Djurgården ifrån. 

Kalle Holmberg utnyttjade en retur från Lukas Jonsson och dunkade in bollen i mål i den 66:e minuten och sex minuter senare serverades han öppet mål av Edward Chilufya efter en kontring.

Därefter fyllde Fredrik Ulvestad på med 3-0 genom ett lågt skott via stolpen i den 77:e minuten och ett skott fram till 4-0 i det bortre hörnet i minut 87.

– Man trivs med det man gör nu, så klart. Det är bra med mål och att bidra. Jag ska försöka jobba i defensiven också och jag tycker att jag gör det bra, säger Kalle Holmberg efter matchen.

– Det är klart att det sätter en respekt, gör man mål som anfallare ska man spela och det tycker jag att jag har visat nu på slutet. Det känns bra, det ska bli kul de här sista matcherna nu.

Tränaren Thomas Lagerlöf var glad på presskonferensen efter matchen.

– Det är sällan matcher blir precis så som man har hoppats men vi var ganska noggranna med vad vi ville stoppa hos dem och vad vi ville utnyttja. Spelarna genomför det på ett fantastiskt bra sätt, säger Lagerlöf.

Han erkänner att det röda kortet som Djurgården fick med sig kan diskuteras men han tror att Djurgården hade vunnit matchen även utan utvisningen.

– Vi hade årets längsta matchgenomgång i går, spelarna var ganska less. Men vi skulle inte spela fast oss, spela den passningen de inte vill att vi ska spela, vända på dem när vi kan. Det var det vi ville göra, säger Lagerlöf.

Björkström: ”Blir jävligt fega”

Sirius tränare Henrik Rydström är inte nöjd.

– Jag tycker att Djurgården kör över oss både på planen och coachmässigt. De plockade bort våra styrkor helt och kunde få fram sina i det. Redan från första sekund var det en match som Djurgården dominerade, säger Rydström.

Han tycker att Vecchias andra gula kort var ”totalt felaktigt”.

– Oavsett vad är det en rättvis seger till Djurgården. De spelar väldigt bra och vi var mest där ute.

Inte heller lagkaptenen Tim Björkström är nöjd.

– Vi faller ihop som ett korthus. Ingenting stämmer, vi är inte ens nära. Det är för jävligt, det är för dåligt, säger Sirius lagkapten Tim Björkström i Dplay efter matchen.

– Vi blir jävligt fega. Vi försöker inte ens, jag tycker vi står och gömmer oss. Vi måste fortsätta vara modiga även när vi är tio man på banan.

Resultatet gör att Djurgården går upp på 39 poäng i den mycket jämna allsvenska tabellen. Sirius är kvar på sjunde plats med 35 poäng.