Djurgårdens guldsmäll: Överkörda av Elfsborg

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården jagade serieledning – men det var Elfsborg som tog sig in i guldstriden.

De snabba omställningarna blev avgörande när Elfsborg krossade Djurgården och vann med 3-0 i Stockholm.

– Alla spelare var där, ingen föll ur ramen, utan alla göra stora insatser, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

Simon Olsson gav Elfsborg ledningen efter fint förarbete från per Frick i den första halvleken borta mot Djurgården. 

Djurgården var sedan ute efter kvittering direkt i den andra halvleken och Nicklas Bärkroth slog in bollen till Kalle Holmberg i den 49:e minuten.

Holmberg var helt ren vid den bortre stolpen men trots att målet var halvöppet placerade han bollen utanför.

Elfsborg andades ut, men inte särskilt länge.

Elfsborg slog Djurgården

37 sekunder efter missen låg bollen nämligen i Djurgårdens mål. Ett snabbt anfall avslutades med att Per Frick spelade fram Rasmus Alm som kyligt placerade in matchens andra mål.

– Vi trycker på i slutet av första halvlek efter deras mål, vi har ett öppet mål innan deras 2-0. Vi bränner det och sedan gör de mål. Efter 2-0 blir vi sönderkontrade och vi behöver chansa lite, det blir för öppna spjäll, men vi var tvungna att chansa för att få nerv i matchen, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Elfsborg hade även en tredje boll i nät när Simon Strand gjorde mål på frispark. Men på vägen fram mot mål styrdes bollen på Per Fricks hand och 3-0-målet dömdes bort.

Elfsborg hakar på i guldstriden

Elfsborgs tredje mål skulle dock komma med en knapp kvart kvar av matchen. Det var ännu en omställning som låg bakom målet. Alexander Bernhardsson spelade fram Rasmus Alm som fintade bort Elliot Käck och placerade in slutresultatet.

Den tunga Elfsborgs-segern tar laget upp på fjärde plats i allsvenskans tabell. Elfsborg har 42 poäng med sju matcher kvar, vilket bara är två poäng färre än Malmö, Djurgården och AIK.

– Vi vinner många viktiga andrabollar som gör att vi kan freda vårt mål, sedan är vi väldigt bra i våra omställningar och sätter passningar med tajmning som gör att vi vinner matchen. Det är en svår bortamatch. Alla spelare var där, ingen föll ur ramen, utan alla göra stora insatser, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

Se fler höjdpunkter