Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgårdens förvirring kring Gustav Engvall

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gustav engvall
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Foto: Mcnulty/Jmp/Rex/Shutterstock / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Gustav Engvall såg ut att vara klar för Djurgården – men nu kallas han tillbaka till Bristol.

"Gustav kommer att tas tillbaka från Sverige eftersom vi behöver honom när Milan är skadad", säger klubbens tränare Lee Johnson i ett uttalande på Twitter.

Men i Djurgården råder förvirring.

– Gustav är ju här, och det är information vi inte har fått, de har gått ut på en presskonferens precis. Vi har en förkrossad spelare här, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Djurgårdens kamp för att ersätta Mathias Ranégie och Michael Olunga gav till slut frukt. Sportchefen Bosse Andersson har lyckades till slut landa värvningen av Gustav Engvall på lån från Bristol.

Men i dag kom ett mardrömsbesked för Djurgårdens del. På grund av en skada på Bristol-anfallaren Milan Duric måste Bristol hämta tillbaka Engvall.

Engvalls lån stoppas

– Milan Duric kommer att vara borta från spel i tre till sex veckor med ett diskbråck. Så Gustavs chanser att gå ut på lån kommer att påverkas av skadorna på Duric och Tammy Abraham. Gustav kommer att hämtas tillbaka från Sverige, för vi behöver honom nu när Milan inte är spelbar, säger Bristols tränare Lee Johnson enligt klubbens officiella Twitter-konto.

– Jag tycker synd om Gustav. Det optimala hade varit att han hade gått till en engelsk klubb på lån.

"Förkrossad"

I Djurgården står man som lamslagna efter beskedet.

– Lång historia kort så var överens om att Gustav skulle spela i Djurgården, det var bra för alla parter. Sen har det hänt lite. Dels en olycklig skada vid första tidpunkten. Vi fick tillåtelse att Gustav kunde åka till Sverige och träna med oss. Vi skulle lösa det här lånet. Vi skulle lösa det administrativt, låneavtalet är inte gjort och så kom det här som en nyhet för oss nu.

– Vi har haft en dialog, dag för dag. Ni fick inget besked från Bristol utan fick veta detta efter deras presskonferens?

– Ja, precis.

Hur ser du på det?

– Ja, det är en svår värld det här. Man vet aldrig vad som händer. Vi har en förkrossad spelare här som blir chockad. Vi får självklart ta en diskussion med Bristol och bli uppdaterade på hur läget är.

Ser du loppet som kört eller hoppas du att det kan lösa sig trots allt?

– Allt är möjligt fram till 31 mars, när transferfönstret stänger för vår del. Självklart får vi sätta oss in i fakta här och titta på det.