Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En underbar känsla – grabbarna slet som fan”

Firar vilt med supportrarna. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kevin Walker sköt Djurgården upp i allsvensk serieledning. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

BORÅS/STOCKHOLM. Djurgården är nya serieledare i allsvenskan.

Efter Kevin Walkers avgörande 1-0 borta mot Elfsborg toppar nu stockholmarna tabellen i ensamt majestät, en poäng före AIK och Malmö FF. 

– Vi ska till hotellet, käka och sen blir det att njuta av vinsten med grabbarna i laget. Det blir en bra kväll, säger Dif:s mittbacksbjässe Marcus Danielson.

Tolv allsvenska omgångar kvar.

Då har Djurgården klivit upp i serieledning efter vinst 1-0 borta mot Elfsborg.

Inhopparen Kevin Walker, som ersatte Astrit Ajdarevic redan efter en kvart då han tvingades utgå med skadekänning, tryckte in segermålet efter 50 minuters spel.

Ett vänsterinlägg nådde Mohammed Buya Turay på bortre stolpen. Turay nickade in till en fristående Kevin Walker som enkelt placerade in ledningsmålet.

Närmre än så kom inte Elfsborg.

I och med trepoängaren kliver Dif upp i serieledning på 38 poäng, en poäng före AIK och Malmö FF.

Djurgården nya serieledare i allsvenskan

Den stora hjälten i matchen var Kevin Walker, som gjorde det enda och avgörande målet. Efteråt var han på strålande humör.

– Jag tycker att vi jobbar oss in i matchen och kontrollerar den på ett bra sätt. Det känns som vi får bra betalt till slut. Jag är riktigt nöjd. En underbar känsla. Vi slet verkligen i dag. 

Han fick inte till en ren träff på bollen, men det har ingen betydelse för Walker.

– Jag tror att jag ska få den först av Elliot, sen får han en riktigt fin chipp och Buya nickar den samtidigt och försöker få den på mål. När jag sedan ser att den gick stolpe in var det en riktigt skön känsla. 

Mittbacken Marcus Danielson:

– Det känns jättebra att vi är i topp. Sen kanske inte matchen var den bästa för säsongen, vi startade trevande men jobbar oss in och tar över. Vi får ett mål i början av andra halvlek och kan vinna till slut. Vi är stabila bakåt och släpper till lite chanser och då räcker det med ett mål för att vinna, säger han.

Han hyllar Dif:s förmåga att hålla tätt.

– Vi leder gärna med 3-0 efter första om det går men vi är sjukt starka och bra tränade så vi vet att om vi är med i matcherna kommer vi göra mål till slut.

Hur firar ni serieledningen?

– Vi ska till hotellet, käka och sen blir det att njuta av vinsten med grabbarna i laget. Det blir en bra kväll.

”Vi kommer snett på det i inledningen”

Djurgårdens tränare matchen efteråt.

– Vi kommer snett på det i inledningen. Banan här är den snabbaste i Sverige. Vi hade svårt att hantera det, det är alldeles för flängigt spel. Men så vill vi inte att fotbollen ska se ut. Efter en kvart spelar vi bra fotboll resten av första halvleken, säger han.

– Vi inleder bra i andra och gör ett fint mål. Vi har bra kontroll på allt tycker jag, men jag är missnöjd med hur vi spelar av matchen. Det blir för flängigt, Elfsborg vill få det dit. Då blir det mer duell-spel och chansartat. Men grabbarna håller ut det och egentligen är vi närmare 2–0, säger Bergstrand.

Astrit Ajdarevic fick kliva av efter en misstänkt sträckning.