Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matchhjälten om sina okända hälsoproblem

Aslak Fonn Witry.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS/STOCKHOLM. Premiärfest för Djurgården.

Stockholmsklubben slog Elfsborg i Borås med 2-0 – efter Aslak Fonn Witrys drömmål. 

Efter matchen berättade norrmannen om de hälsoproblem han dragits med i många år. 

– Det finns en del som min tarm inte är gjord för att äta före match, säger Witry.

Det var ett förmodat toppmöte när fjolårstvåan Elfsborg tog emot förra årets tabellfyra Djurgården i Borås. 

Bortalaget inledde matchen bättre och behövde inte vänta särskilt länge för att ta ledningen. 

Nicklas Bärkroth kom med ett inlägg från vänsterkanten som letade sig hela vägen till bortre. Väl där dök Aslak Fonn Witry upp och med en volley dunkade högerbacken in 1-0. Elfsborg försökte sedan spela upp sig men första halvleken slutade med en bortaledning.

Chilufya målskytt

Den andra halvleken inleddes precis som den första. Djurgården hade kontroll över matchbilden och skulle därefter utöka sin ledning. 

Kalle Holmberg fick bollen vid mittplanen, vände och spelade fram Edward Chilufya. Dif-anfallaren löpte sig fri och pangade dit 2-0. 

Elfsborg försökte få till en sen reducering men i snöstormen höll Djurgården undan och vann med 2-0 och fick med sig tre poäng hem till Stockholm från den allsvenska premiären.

Witry om sina hälsoproblem

Efter matchen berättade Witry om de hälsoproblem han dragits med i flera år. Norrmannen har mått dåligt under slutet av matcherna. Något som påverkar hans ork och löpkapacitet.

– Jag har hittat lite hur jag ska förbereda mig för match. Vi får hoppas att vi har hittat det, för i dag kändes det jättebra. Lösningen hoppas jag är mindre laktos, inte för att jag äter mycket men det behöver bli mindre, säger han. 

– Det är jätteskönt att vi kanske har hittat vad det är nu. Jag har prövat lite olika saker och har kanske hittat det nu. För i dag orkade jag hela vägen.