Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården vill värva på nytt från Sirius

Djurgården har redan kort klart med Sirius vänsterback Elliot Käck till nästa säsong - och nu är Dif intresserade av att värva ytterligare en spelare från klubben.

Sportchefen Bosse Andersson och tränaren Pelle Olsson var på plats på Sirius-Gif Sundsvall för att spana in mittfältaren Kerim Mrabti.

– Jag känner mig redo för nästa steg, säger han.

Sirius förlorade den för laget betydelselösa matchen med Gif Sundsvall med 1-0  - och laget har sedan länge tappat chansen att nå kvalplatsen till allsvenskan.

Nu börjar nykomlingarna i stället lagbygget inför nästa säsong.

Men Sirius får göra det utan nyckelspelaren Elliot Käck.

"Kommer inte att spela i Sirius"

Precis som SportExpressen.se kunde avslöja för drygt en månad sedan har han skrivit på ett kontrakt över tre år med Djurgården.

På presskonferensen efter matchen sa Sirius tränare Kim Bergstrand så här om Käcks framtid.

– Han kommer inte att spela i Sirius nästa säsong i alla fall. Men jag vet inte att han har skrivit på för Djurgården och man får respektera Elliot och inte prata om det.

Sedan avslutar Bergstrand med:

– Men Djurgården har gjort en bra värvning i alla fall. Det kan man väl säga...

Dif hade också sportchefen Bosse Andersson och huvudtränaren Pelle Olsson på plats under måndagens match.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se var de där för att scouta mittfältaren Kerim Mrabti född 1994.

"Har inte pratat med Djurgården"

Djurgården var redan 2012 intresserade av att knyta till sig Mrabti när han spelade i Enköping. Då valde man i stället att satsa på Simon Tibbling, som omgärdats av proffsrykten under den här säsongen.

– Jag har inte pratat med Djurgården men jag kan inte blunda för vilka lag som är här. Vi får se om det blir allsvenskan eller inte efter säsongen. Vi får ta det då.

– För mig är det väldigt intressant att de är här och vi får se vad som händer, säger han.

"Finns intresse"

Även AIK och Hammarby har scoutat Mrabti.

– Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket nu när jag fått spela regelbundet i superettan. Om någon av lagen som varit här hör av sig blir det en fråga om speltid och så vidare. Spelar jag här i Djurgården, AIK eller Hammarby så kommer det att bli speltiden som blir avgörande om vad de säger om den.

Du vet att AIK och Hammarby också har koll på dig?

– Ja, det finns intresse men det är stor skillnad på intresse innan det blir något konkret. Jag har kontrakt med Sirius ett år till och har full fokus på dem just nu.

– Sedan får vi ta allt annat efter säsongen.

Spelarens agent Patrick Mörk:

– Kermin har en stark utveckling  i år och är snart redo för nästa nivå. Självklart kan jag inte kommentera specifika klubbar, men flera allsvenska lag följer honom, säger han.