Djurgården vidare till playoff – efter två mål av Asoro

Joel Asoro.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården hade ett 3-1-resultat med sig inför det andra mötet mot Sepsi från Rumänien.

Då gjorde Joel Asoro två mål på Tele 2 och Djurgården gick vidare till playoff efter ännu en 3-1-vinst.

– Jag vaknar bara upp och tänker ”jag mår bra i dag”. Man spelar alltid bra fotboll när man mår bra, säger Asoro.

3-1 att ta med sig från Rumänien. Då var avancemanget till playoff nästan säkrat på förhand för Djurgården mot Sepsi. Eller?

Det var en rivstart på Tele 2 arena med flera tidiga målchanser. Men rumänerna inledde målskyttet lite oväntat. Cosmin Matei slog ett inlägg på en frispark, som Jacob Widell Zetterström inte fick tag på och Sepsi hade ledningen.

Hemmapubliken fortsatte att sjunga fram hemmalaget som skulle vända på steken. Via ett snyggt anfall, orkestrerat av Mange Eriksson, kunde Piotr Johansson hitta fram till Hampus Finndell som satte kvitteringen.

De väntar i playoff

Blåränderna fortsatte att trycka på och Eriksson hittade fram till Joel Asoro på en hörna och anfallaren satte ledningsmålet.

– Kanske hans bästa match i Djurgården. Inte sett om det, men som det känns nu så var det hans bästa match, säger Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf om Asoro och fortsätter:

– Han försöker hjälpa laget hela tiden, han har få döda perioder. Det har varit hans största utvecklingsområde döda perioder där han blir åskådare.

Djurgården hade redan ett övertag på matchbilden, men efter det målet var uppförsbacken väldigt brant för Sepsi.

Det skulle bli värre för rumänerna.

Med cirka 20 minuter kvar slog Emmanuel Banda en perfekt djupledsboll till tidigare nämnda Asoro som vek inåt och satte 3-1-målet till sitt andra i matchen.

– Bra genomfört trots en darrig inledning. Det var passivt, många spelare stod stilla när vi vann bollen, då blir det mycket misstag, säger Thomas Lagerlöf efter matchen.

– Vi vinner matchen rättvist. Vi skapar chanser och kunde säkert ha gjort något mål till.

Mot slutet av matchen hade Djurgården lekstuga och hemmapubliken skanderade Asoros namn. Sepsi var aldrig riktigt nära och blåränderna gick vidare till playoff, där de ställs mot Apoel FC från Cypern.

Asoro: ”Vaknar upp och tänker att jag mår bra i dag”

Efter matchen var Asoro väldigt glad över ramsan om honom, men han valde även att lyfta anfallskollegan Victor Edvardsen.

– Jag vaknar bara upp och tänker ”jag mår bra i dag”. Man spelar alltid bra fotboll när man mår bra. Jag måste hylla Victor. Man ser inte men han gör mycket för laget, speciellt i min position. Han öppnar ytor, jag ville bara att han skulle unna sig ett mål i dag. Man ser vilken kaliber han sitter på.

Vad gör han?

– Han drar i väg många spelare, han löper, han öppnar ytor. Om vi kan hitta han mer kommer det komma en match där han gör fyra mål. Han har ett långskott i dag som inte alls är långtifrån. Om han kommer i gång då är det shutdown.

Mot slutet sjunger hela arenan ditt namn, hur var det?

– Jag började skratta under matchen och blev exalterad. Det var en ny grej, det har aldrig hänt innan, det var fantastiskt.

Ramsan som rullade på Tele 2 var: ”Han gör vad han vill, han gör vad han vill – Joel Asoro, han gör vad han vill”.

– Jag tycker ramsan är eld! Den är simpel, inte mer än så! Är man lycklig så gör man som man vill.

– Alla i laget gör det så simpelt, hela laget gör en otrolig insats.

Och Asoro blir även glad över de goda orden han fick från sin tränare.

– För mig handlar det inte om bästa match, men om han tycker det så. Jag vill bara vara nyttig för laget, säger Asoro.


TV: Hedvig Lindahl klar för Djurgården: ”Kommer fylla en viktigt roll”