Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgården värvar back från rivalen

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Djurgården rustar upp inför den kommande säsongen.

Från Gif Sundsvall plockar stockholmarna in mittbacken Marcus Danielsson på ett treårskontrakt.

– Jag har bra koll på Djurgården eftersom jag har två äldre bröder som båda är djurgårdare, säger Danielsson i ett pressmeddelande.

Precis som SportExpressen kunde avslöja i förra veckan är Gif Sundsvalls mittback Marcus Danielsson, 28, klar för Djurgården.

Den reslige mittbacken har skrivit på för tre säsonger med stockholmarna, där han främst konkurrerar med Jacob Une Larsson och Jonas Olsson om en plats i mittförsvaret.

– Det känns fantastiskt kul att allt är klart. Det har varit en lång process där det funnits ett intresse under en tid. Men nu hade vi möjlighet att agera och jag är väldigt glad att få dra på mig Djurgårdströjan. Det var förstavalet för mig, säger Marcus Danielsson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

"Har kollat många matcher under min uppväxt"

Marcus Danielsson säger att hans två bröder är djurgårdare vilket gjorde valet enkelt.

– Det här är ju en stor förening med fantastiska fans och det ska bli riktigt kul att gå ut på planen och ha alla supportrar i ryggen, säger Danielsson.

Marcus Danielsson gjorde fem mål på 27 allsvenska matcher i fjol för Gif Sundsvall.

– Han är stor och stark, men även spelskicklig, och kan användas på olika positioner, dels som mittback men också som högerback. En reslig kille som är ambitiös och målmedveten och som ser fram emot att komma till Djurgården, säger sportchef Bosse Andersson.

Danielsson är spelklar till Djurgårdens cupmatch mot Degerfors på måndag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!