Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅNFoto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Djurgården värvar back från rivalen

Publicerad

Djurgården rustar upp inför den kommande säsongen.

Från Gif Sundsvall plockar stockholmarna in mittbacken Marcus Danielsson på ett treårskontrakt.

– Jag har bra koll på Djurgården eftersom jag har två äldre bröder som båda är djurgårdare, säger Danielsson i ett pressmeddelande.

Precis som SportExpressen kunde avslöja i förra veckan är Gif Sundsvalls mittback Marcus Danielsson, 28, klar för Djurgården.

Den reslige mittbacken har skrivit på för tre säsonger med stockholmarna, där han främst konkurrerar med Jacob Une Larsson och Jonas Olsson om en plats i mittförsvaret.

– Det känns fantastiskt kul att allt är klart. Det har varit en lång process där det funnits ett intresse under en tid. Men nu hade vi möjlighet att agera och jag är väldigt glad att få dra på mig Djurgårdströjan. Det var förstavalet för mig, säger Marcus Danielsson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

"Har kollat många matcher under min uppväxt"

Marcus Danielsson säger att hans två bröder är djurgårdare vilket gjorde valet enkelt.

– Det här är ju en stor förening med fantastiska fans och det ska bli riktigt kul att gå ut på planen och ha alla supportrar i ryggen, säger Danielsson.

Marcus Danielsson gjorde fem mål på 27 allsvenska matcher i fjol för Gif Sundsvall.

– Han är stor och stark, men även spelskicklig, och kan användas på olika positioner, dels som mittback men också som högerback. En reslig kille som är ambitiös och målmedveten och som ser fram emot att komma till Djurgården, säger sportchef Bosse Andersson.

Danielsson är spelklar till Djurgårdens cupmatch mot Degerfors på måndag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag