Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är en klassisk hockeystyrning”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Djurgården vann träningsmatchen mot Sirius med 2-1 på ett soligt Studenternas IP. 

Jacob Une Larsson drog både på sig en straff och styrde in den viktiga kvitteringen till 1-1. 

– Det var skönt att få stänka dit den och bidra åt båda hållen så att säga, säger mittbacken efter matchen. 

Nästa vecka drar allsvenskan i gång igen efter sommaruppehållet. Under torsdagen spelade Djurgården träningsmatch mot Sirius på Studenternas IP. 

Matchen spelades i 3 x 30 minuter och tidigt i den första perioden tog hemmalaget Sirius ledningen med 1-0 från straffpunkten genom Sam Lundholm som satte dit den via ribban efter att Jacob Une Larsson dragit på sig straffen – mittbacken tilldelades även ett gult kort i samband med situationen.

– Vi stod lite högt och jag hade hört innan att han skulle vara snabb – men då fick jag uppleva det på riktigt också. Det kanske var en onödig satsning. Så det kanske är straff, säger Jacob Une Larsson efter matchen. 

Skulle få revansch

Jacob Une Larsson skulle dock få revansch efter straffsituationen. Efter några minuter in i den andra 30-minuters-perioden styrde mittbacken in ett skott från Elliot Käck som uppstod efter en hörna och kvitteringen var ett faktum. 

– Det var en riktigt klassisk hockeystyrning. Det var lite av ett slupmål. Men det var skönt att den gick in efter att ha orsakat straff, säger målskytten. 

Djurgården skulle gå segrande 

Mohamed Buya Turay var en av många spelarna som kom in i mitten av matchen och han skulle göra avtryck direkt. Anfallaren snappade upp bollen strax utanför straffområdet och kunde placera dit bollen läckert i krysset och Djurgården hade vänt matchen. 

Under resterande del av matchen var det snarare närmare ett 3-1-mål än ett kvitteringsmål och Djurgården kunde hålla undan och vinna träningsmatchen med 2-1.