Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Omdiskuterat domslut när Djurgården åkte ut

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården är utslagna ur Europa League.
Laget föll med 0-1 hemma mot rumänska Cluj efter en omdiskuterad frispark.

Djurgårdens Europaäventyr tog slut under torsdagskvällen då laget föll hemma på Tele2 arena med 0-1.

Gästande Cluj kom ut med högt tempo och ett rakt fysiskt spel. Djurgården redde dock ut den inledande anstormningen och tog sedan över taktpinnen i matchen ju längre den första halvleken gick. 

Irriterat i Djurgårdslägret 

Matchen bjöd på en hel del dueller och Clujspelarna föll – med Djurgårdsögon stundtals väldigt enkelt. Något som DIF-tränaren Kim Bergstrand på Djurgårdsbänken reagerade över flera gånger. 

Gästernas ledningsmål föregicks också av en tveksam frispark efter att Mario Rondon fallit i en duell med Jesper Karlström längs med vänsterkanten. Då hettade då till rejält i straffområdet och domaren fick lugna ner spelarna. 

På den efterföljande frisparken kunde Paulo Vinicius omarkerat nicka in ledningsmålet till höger om P.K Bråtveit.

– De ligger ner väldigt mycket men det har vi lärt oss att ska man ut och spela så måste man acceptera att det ser ut på det viset. Ibland går domaren på det och ibland gör han det inte, i dag gick han väl på det någon gång för mycket än vad man hoppats på men så är det, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf till Viaplay efter matchen.

Ribbskott och rutin 

Djurgården bytte in Emir Kujovic med tolv minuter kvar av matcher för att få till en sista jakt på en kvittering. Laget hade också ett par fina lägen att kvittera. Bland annat då Fredrik Ulvestad styrde Jesper Karlströms skott och tvingade Cluj-målvakten till en svettig räddning vid stolproten. Gästande Cluj var verkligen stundtals satt under press men kunde slutligen visa prov på rutin, ta tid på sig och försvara sig mot Djurgårdens kvitteringsjakt. Gästerna var också nära att utöka ledningen då Mario Rondon hade ett skott i ribban. 

Närmre än så kom inget av lagen och Cluj kunde gå segrande ur matchen med 0-1. 

– Vi är väldigt glada över segern, det var en tuff match ot de svenska mästarna, säger Clujs tränare Dan Petrescu.

I Malmö så besegrade Malmö FF Lokomotiva Zagreb med 5-0 och tog sig vidare till play off till Europa League.