Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNFoto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
 Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNFoto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
 Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Djurgården tvåa – slog Norrköping

Publicerad

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Djurgården är allsvensk tvåa igen.

Detta efter seger borta mot IFK Norrköping med 1-0 – där Kerim Mrabti styrde in Kim Källströms läckra frispark.

– Jag är oerhört glad för den här segern, säger Özcan Melkemichel.

– Jag och Kim hade snackat om att vi skulle slå bollen där, mot första stolpen, säger Mrabti.

Djurgården fortsätter att imponera i allsvenskan.

Efter plumpen mot seriesuveräna Malmö FF är man åter på vinnarspåret efter att ha besegrat toppkonkurrenten IFK Norrköping med 1-0 på Östgötaporten.

Kerim Mrabti blev matchhjälte då han styrde in segermålet i den andra halvleken – och segerregissör blev Kim Källström, vars fina frispark bäddade för målet.

– Det var himla härlig stämning. Fullt ös på våra supportrar och alla krigade till sista spark. Det är roligare att sätta sig i bussen efter en seger, helt klart, säger Kim Källström till C More.

Passerar AIK i tabellen

– Men det är klart att vi ska döda den här matchen när vi har så många bra chanser.

Men i slutet blev det tungt för Djurgården, när Felix Beijmo blev utburen på bår.

– Alla våra tankar går till honom, ett knä ska inte böja sig på det sätet. Vi hoppas på det bästa, säger Kim Källström.

I och med segern går Djurgården ånyo upp på andra plats i den allsvenska tabellen då man passerar både Sirius och värsta rivalen AIK i toppstriden.

Tränaren Özcan Melkemichel var väldigt nöjd med de tre poängen i Östergötland.

– Jag är oerhört glad för den här segern. Det skulle bli en tuff och svår match, vilket det också visade sig bli. Matchen var väldigt jämn. Matchen stod och vägde, som tur var gjorde vi målet. Direkt efter målet hade vi ett antal lägen där vi borde göra tvåan och sätta punkt för matchen, säger Melkemichel.

Kim Källström om matchen:

– Det var en tuff match. Bra stämning, Norrköping började bra men sedan tog vi över. Vi spelade bra och skapade bra med chanser. Pausvilan kom lite olyckligt för oss. Norrköping kom ut och dominerade i andra halvlek. Men samtidigt kommer de ingenstans. Sedan kom målet, och vi borde ha spikat dit tvåan. Vi hade lite flyt men samtidigt borde vi ha avgjort matchen, över det stora hela kunde matchen ha gått åt båda håll. 

Beskriv målet och din frispark?

– Vi har tränat på det och försöker variera med längre frisparkar på bortre stolpen och främre. Jag fick en bra träff och Kerim kom på en bra löpning. Vi var nära på ett par fasta situationer i dag, vi var där och nosade flera gånger, men det är gott när det kommer, säger Källström.

Mrabti: "Jävligt skönt"

Målskytten Kerim Mrabti var nöjd efter segern:

– Jävligt skönt, säger han och pustar ut.

– Vi gör en ganska dålig start på matchen men växer in i det. I andra halvlek har Norrköping mycket boll, man försöker pumpa upp bollar på Sebastian Andersson men jag tycker inte att det skadar oss. Vi får dit målet, vi gör en bra match, säger Mrabti.

Känslan var att målet kom i ett avgörande skede av matchen. Vad kände ni spelare där ute?

– Jo, absolut. Vi var skärpta i försvarsspelet så det var en tidsfråga innan offensiven skulle lossna. När vi väl gjorde det så tänkte vi mest på att sätta försvaret ännu mer. Tyvärr så fick vi Beijmo skadad, Norrköping hade ett jättebra läge i slutet, men utöver det kändes det skönt. 

Fjärde målet för dig i år. Beskriv känslorna.

– Yes, fjärde målet och tredje målet på en fast situation, säger han och skrattar.

– Det har funkat väldigt bra när jag får spela som tia. Det gäller att ha tålamod mellan mittfältet och försvaret, när man väl får utdelning så gäller det att ta vara på det.

Målet som Mrabti gör, var enligt honom, en intränad variant.

– Jag visste att jag skulle löpa in bakom Kevin Walker. Jag och Kim hade snackat om att vi skulle slå bollen där, mot första stolpen, jag kände att det passade bra med en touch och den satt riktigt fint.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag