Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården fortsätter storma fram i toppen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Djurgården fortsätter att ånga på i allsvenskan. 

Blåränderna återtog serieledningen från Malmö efter att ha slagit AFC Eskilstuna på hemmaplan med 3-0. 

– Alla tre lag som ligger i topp är bra. Djurgården har bäst balans i laget offensivt och defensivt. En liten fördel till Djurgården över tid. Jag tror mest på Djurgården, säger han, säger AFC:s tränare Nemanja Miljanović. 

Malmö FF tog under söndagen över serieledningen efter att ha krossat Falkenberg med 5-0. Under måndagskvällen skulle Djurgården ta tillbaka förstaplatsen när AFC Eskilstuna kom på besök. 

Och redan i den tredje matchminuten skulle Blåränderna visa prov på varför de är högt upp i tabellen. 

Hemmalaget fick en hörna som Elliot Käck tog hand om. Efter att Fredrik Uvestad varit med i en nickduell i straffområdet hamnade bollen hos Mohamed Buya Turay som helt fri kunde nicka in 1-0 till Djurgården och även hans nionde för säsongen. 

Lagkaptenen Marcus Danielson utökade

Djurgården skulle även utöka bara några minuter senare. I den 17:e spelminuten peggade nyförvärvet Curtis Edwards upp bollen och prickade lagkaptenens Marcus Danielsons panna – 2-0 var ett faktum. 

Strax före de första 45 minuterna var klara var AFC:s Adi Nalic tvungen att bryta matchen efter att Jesper Karlström kapat honom och fått ett gult kort.

Djurgården upp i serieledning 

I den andra halvleken var det egentligen inget snack. AFC Eskilstuna hade förtvivlat svårt att skapa några heta chansen och inhoppande Nicklas Bärkroth kunde definitivt punktera matchen när han gjorde 3-0. Det blev även matchens slutresultat och Djurgården går om Malmö och återtar ledningen i allsvenskan.

Nemanja Miljanović tyckte att sitt AFC släppte in för enkla mål och att det var Djurgården som styrde matchen i den adnra halvleken. 

Han menar även att serieledarna är hans favoriter till guldet. 

– Alla tre lag som ligger i topp är bra. Djurgården har bäst balans i laget offensivt och defensivt. En liten fördel till Djurgården över tid. Jag tror mest på Djurgården, säger han. 

Thomas Lagerlöf var lite missnöjd med Djurgårdens utdelning på de lägen de skapade.

– Vi borde göra något mål till på alla lägen vi skapar. Bra genomförd match mot en motståndare som är tuff att bryta ned. Vi hade svårt i bortamatchen, säger han. 

Buya Turay nickar enkelt in ledningen