Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården straffas för Union Berlin-kaoset

Foto: All Over Press

Djurgården tvingas böta omkring 370 000 kronor efter den avbrutna träningsmatchen mot Union Berlin. Klubben får dessutom en reprimand från Fifa.

– Vi får återkomma med hur vi går vidare när vi har en tydligare bild av helheten, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till klubbens hemsida.

Det var innan en träningsmatch mot Union Berlin i vintras som kaosartade scener utbröt. Intill hemmaklacken hade en banderoll med texten "Dynamo Berlin" satts upp. Laget är Union Berlins ärkerivaler och banderollen retade upp bortasupportrarna ordentligt.

Kastade in bengaler

Planen stormades och hemmafansen var på väg att möta upp Union-supportrarna, men polis lyckades ingripa och matchen kunde starta. Men i den 73:e minuten avbröts matchen efter att knallskott och bengaler kastats in på planen. Och nu straffas Djurgården av Fifa.

Klubben tvingas betala omkring 370 000 kronor i böter och får även en reprimand av Fifa. Enligt Djurgårdens vd Henrik Berggren kan det bli så att klubben överklagar beslutet.

– Inledningsvis kommer vi att be Fifa om grunderna för detta beslut, först därefter kan vi göra en bedömning av beslutet. Vi får återkomma med hur vi går vidare när vi har en tydligare bild av helheten, säger han till klubbens hemsida.