Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är väldigt skönt att få kliva ut först…”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Seger mot Kalmar med 3-2. 

Nu sätter Djurgården press på guldkonkurrenterna inför söndagens omgång. 

– Det är väldigt skönt att få kliva ut först, säger lagkaptenen Magnus Eriksson. 

Djurgårdens seger mot Kalmar satt hårt inne. Detta trots att laget gick upp till en 3-0-ledning i den 37:e minuten efter mål av Edward Chilufya, Hjalmar Ekdal och Emmanuel Banda. 

Efter matchen var Djurgårdens spelare nöjda med poängen, men menade att det blev onödigt jämt. Men de var mest nöjda med att de satte press på konkurrenterna AIK, MFF och Elfsborg i kampen om SM-guldet. 

- Ja, det gör vi ju. Så blir det ju omedvetet, så det är positivt. Jag kommer sitta och kolla på matcherna på söndag, säger Ekdal. 

Vilka är största hotet?

- För tidigt att säga, det vår vi se. Jag skulle fortfarande säga att det är för tidigt att säga. Vi vet att Malmö FF är starka men även de andra topplagen. Så länge de tar sina vinster och har ett go i truppen, så kan man nog inte säga så mycket redan nu. 

Lagkaptenen Magnus Eriksson är inne på samma linje som Hjalmar Ekdal. 

– Vi sa precis det i omklädningsrummet att det är väldigt skönt att få kliva ut först, vi har inte gjort det så många gånger. I kväll blir det hem till familjen och njuta lite och sen blir det lite rehab, och sen blir det lite AIK och Malmö på tv på söndag. 

– Det är sak samma vilka som tappar poäng. Det spelar nästa inte så stor roll hur det går, vi sitter och njuter framför tv:n i morgon och sen är det nya tag, säger han. 

Hur skönt är det att sätta press på dem?

– Jätteskönt, vi har rest oss några gånger i år efter plumpar och det är klart att 0-3 kan skapa problem och det är kanske därför vi blir lite sköra med vår 3-0-ledning som vi har. Så det är jätteskönt, det var exakt det vi ville och att få göra det här för 20 000 Djurgårdare är så klart extra skönt.