Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgården säljer nu Omar Colley till Genk

Enligt uppgifter till SportExpressen säljer Djurgården - efter många om och men - Omar Colley till Genk. Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO
Omar Colley. Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL

Efter många om och men har Djurgården sålt Omar Colley till Genk.

Den belgiska klubben har bekräftar övergången på sin hemsida. Enligt uppgifter till SportExpressen tjänar Djurgården ungefär 19 miljoner kronor på affären.

Omar Colleys framtid i Djurgården har varit en av de hetaste snackisarna under den senaste veckan. Mittbacken har ryktats vara nära en övergång till den belgiska storklubben Genk.

Bara för ett par dagar sedan lämnade Colley Sverige för att besöka Belgien och Genk - men utan Djurgårdens tillåtelse. Djurgården valde till följd av det att stoppa en övergång till den belgiska klubben.

– Vi är väldigt besvikna över att inte ha kunnat förbereda oss sportsligt på bästa sätt. Vi har en överenskommelse med Genk, det innebär att han skulle få åka ned dit i morgon. Det blev inte så. Vi är ruggigt besvikna på det. Självklart ska vi sätta oss med Omar och titta på hur det blir och diskutera, sade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SportExpressen i går.

Och Omar Colley själv visste inte hur situationen skulle komma att utveckla sig.

– Det blev ett missförstånd mellan alla inblandade parter. Just nu är jag fortfarande här och en Djurgården-spelare. Det här är normalt i fotbollen, alla spelare är beredda på den här typen av situationer. Fansen har varit fantastiska, så jag träffade dem för att förklara missförståndet. Vad som händer nu vet jag inte. De närmsta dagarna, månaderna eller timmarna. Jag vet inte. Vi får se, sade Omar Colley efter matchen mot Elfsborg.

Andersson: "Vi för diskussioner"

Men nu är övergången klar. Genk har bekräftat på sin hemsida att Colley har skrivit på ett treårskontrakt.

SportExpressen uppgifter gör gällande att övergångssumman landar på cirka 2 miljoner euro med ytterligare klausuler vid vidareförsäljning, motsvarande 19 miljoner svenska kronor.

Bosse Andersson vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag kommer inte att kommentera någon övergångssumma, säger Bosse Andersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!