Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården körde över Kalmar i svenska cupen

Djurgården fick en drömstart mot Kalmar.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Edward Chilufya slog till med två mål i första halvlek.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Djurgården behövde bara oavgjort för att gå vidare i till kvartsfinal svenska cupen mot Kalmar.

Då rivstartade Djurgården på Tele 2, och körde över Kalmar med 4-1. 

Djurgården behövde bara ett oavgjort resultat mot Kalmar för att gå vidare i cupen. Det påverkade inte Djurgården som rivstartade matchen med två snabba mål innan matchen hann nå tio minuter spelade.

Edward Chilufya, som gjorde hattrick i den senaste matchen mot Umeå, visade på storform när han satte matchens första mål innan en minut hade spelats. 

Kalle Holmberg hann även med att hamna i målprotokollet när han nickade in ett inlägg i minut tio.

Chilufya skulle utöka sin poängskörd i minut 19 när han gjorde sitt andra mål för matchen och gav Djurgården en 3-0-ledning.

Kalmar skulle dock reducera innan halvleksvisslan via en välplacerad bredsida av Carl Gustafsson.

Kalmar kom tillbaka piggare i den andra halvleken och jagade ett mål, men lyckades inte. I stället var det Kalle Holmberg som skulle hitta nätet i den 64:e minuten. På en slarvig tillbakanick från Kalmar-försvaret lyckades Holmberg att sno åt sig bollen och tryckte in den i målet. 

Efter det var det en intern tävling mellan Chilufya och Holmberg om vem som skulle nå hattrick först.

Asoro med debut: ”Känner mig som en gamling”

Något hattrick blev det inte. I stället byttes Holmberg ut mot Djurgårdens stora nyförvärv Joel Asoro, som gjorde sina första minuter i den blårandiga tröjan.

– Det är skitroligt att göra sin debut. Men det är en bit kvar tills man kan spela helt och hållet. Jag känner att jag har mycket att jobba på om jag ska vara ärlig, säger Asoro.

Den unge talangen berättar att han är ungefär en månad ifrån att spela en hel match och förklarar att konstgräset som Djurgården spelar på inte är optimalt.

– När man har spelat på gräs i sex år och sedan spelar på konstgräs. Hela kroppen gör ont, man känner sig som en gamling även om man inte är det, det är ett hårt underlag. 

”Aldrig varit med om något liknande”

Inför matchen var det många spelare som utgick då Djurgården hade fått många coronasmittade spelare i laget. Även Haris Radetinac fick utgå skadad då han klev av på uppvärmningen.

– Aldrig varit med om något liknande att en spelare skadar sig på uppvärmningen utan att det är någon kontakt. Han kom fel på något sätt när han skulle skjuta, vi får stämma av med det medicinska teamet sen, säger Thomas Lagerlöf efter matchen.

Matchen slutade 4-1 till Djurgården som nu får hemmaplansfördel i kvartsfinalen i svenska cupen.