Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården överens med Elias Andersson

Elias Andersson är muntligt överens med Dif.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Mittfältaren väntas lämna Sirius.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Här är spelaren som blir Djurgårdens nästa nyförvärv. 

Enligt SportExpressens uppgifter väntas Sirius mittfältare Elias Andersson presenteras för Djurgården inom de närmsta veckorna. Troligtvis redan i nästa vecka. 

– Vi har träffats, det kan jag säga. Sedan får vi se vad som händer, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Det var Fotbolldirekt som för fyra dagar sedan skrev om att Sirius mittfältaren Elias Andersson var på väg till Djurgården. Parterna skulle då träffas för att slutförhandla. Nu har parterna träffats och enligt SportExpressens uppgifter är mittfältaren och Djurgården i princip överens om ett kontrakt. Om inget oförutsett händer presenteras Andersson som Djurgårdens nyförvärv inom de närmaste veckorna, troligtvis redan i nästa vecka. Elias Andersson har haft en fin säsong med Sirius där han stått för sex mål och tre framspelningar. Andersson är avstängd mot IFK Göteborg i sista omgången och har därmed gjort sitt i Uppsala-klubben. 

Bekräftar ett möte 

Djurgårdens tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har varit mån om att få in 24-åringen till lagbygget inför 2021 och har haft spelaren i Sirius tidigare. Sportchefen Bosse Andersson vill inte bekräfta att något är helt klart, men menar att mötet var positivt. 

– Vi har träffats det kan jag säga. Vi hade ett bra möte och vi hoppas så klart att han ska välja att spela för Djurgården. Men inget är klart, säger han. 

Sedan tidigare står det klart att mittfältarna Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker och Jonathan Ring alla har lämnat Djurgården. 

Sålde Karlström till Polen 

Karlström såldes till Lech Poznan för knappt fem miljoner kronor, en övergångssumma som kan stiga med eventuella bonusar. Ulvestad har ännu inte gjort klart med en ny klubb men Molde är ett hett alternativ och det finns även ett par intresserade klubbar i MLS och i den danska ligan. Walker och Ring har inte klart med några nya klubbar. 

Tv: Här är de snyggaste målen i Ettan 2020