Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården och MFF vill ha succéspelaren

Se senaste avsnittet av ”Allsvenska juryn”: Alla snackisar från allsvenskan med Expressens Jonatan Pinheiro Diamant, Josip Ladan och Philip Gadd.
Stefano Vecchia.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vecchia under Sirius match mot Kalmar.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Stefano Vecchias kontrakt med Sirius löper ut efter säsongen.

Enligt SportExpressens uppgifter är Vecchia på både Malmö FF och Djurgårdens radar - där Blåränderna redan lagt fram ett kontraktsförslag.

Sirius har gått riktigt starkt i allsvenskan den här säsongen. Efter tolv omgångar ligger Henrik Rydströms lagbygge på sjätteplats på 17 inspelade poäng. Stefano Vecchia har varit en av Sirius bästa spelare hittills med fyra mål och tre assist på tolv matcher.

Vecchia har dock ett utgående kontrakt med klubben och med mindre än sex månader kvar på avtalet får han därmed förhandla med andra klubbar.

Djurgården och MFF jagar Vecchia

Enligt SportExpressens källor har både Malmö FF och Djurgården visat ett konkret intresse för spelaren en längre tid och vill värva honom till nästa säsong som bosman.

Djurgården har, enligt vad SportExpressen erfar, redan lagt fram ett kontraktsförslag för spelaren men Vecchia har ännu inte fattat något definitivt beslut om framtiden.   

25-åringen gjorde så sent som i går ett mål och en assist för Sirius borta mot Elfsborg i en match som slutade 3-3. Vecchia utgick dock skadad i den första halvleken efter en smäll med Elfsborgs målvakt Tim Rönning.

SportExpressen har sökt Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.


Folkhälsomyndigheten är fortfarande tveksam till att öppna upp för stora evenemang och att börja släppa in publik på arenor.